De buyer pan schoonmaken

Een De Buyer-pan is een professioneel kwaliteitsproduct dat veel in de horeca wordt gebruikt. Het is gemaakt van gegoten aluminium met een extra dikke antiaanbaklaag, zodat het zeer bestand is tegen de hitte. Deze pannen zijn geschikt voor zowel inductie- als gasgestookte fornuizen, waardoor het een veelzijdig gereedschap is dat lange tijd goed blijft presteren. Echter net als alle andere pannen, is het belangrijk dat je je De Buyer-pan regelmatig goed schoonmaakt om de levensduur ervan zo lang mogelijk te maken.

Hoe schoonmaken?

Het belangrijkste bij het schoonmaken van een De Buyer-pan is dat je het proces al direct na gebruik in gang zet. Door dit te doen voorkom je dat voedselresten tijd krijgen om zich in de pan te nestelen. Zorg er daarnaast voor dat je de pan altijd vetvrij en droog maakt voordat je hem opbergt, omdat dit voorkomt dat voedselresten vastkoeken. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schuurspons – om nare krassen en schade te voorkomen.

Vanwege de speciale antiaanbaklaag is het voor het schoonmaken van je De Buyer-pan alleen een spons of een doek nodig. Gebruik eventueel wat lauw warm water, maar voeg geen zeep toe. Om hardnekkig vuil te verwijderen, is het mogelijk om wat citroensap of azijn toe te voegen aan het warme water en de pan hiermee schoon te maken. Zet de pan niet in de afwasmachine, omdat dit de antiaanbaklaag kan aantasten. Bovendien kunnen ook op deze manier krassen op de bodem ontstaan.

Onderhouden

Om je De Buyer-pan zo lang mogelijk te gebruiken, is het van belang dat je deze goed onderhoud. Als je zorgt dat de pan altijd goed droog is voordat je deze opbergt, voorkom je dat er kalksteen of kalkaanslag ontstaat. Ook is het belangrijk dat je de pan niemals laat rusten met olie erin. Bovendien is het goed om je pan ook in te vetten met een laag neutrale olie, zoals zonnebloem- of olijfolie na elke schoonmaakbeurt. Als laatste waarschuwing: gebruik nooit steelwol op je pan, aangezien deze de antiaanbaklaag verwijdert en er krassen op je pan kunnen ontstaan.

Conclusie:

Een De Buyer-pan kan een waardevol kookgereedschap zijn als jij weet hoe je ervoor moet zorgen. Door om deze pan goed te onderhouden en te reinigen, houd je het verleng je de levensduur ervan. Als je je pannen zorgvuldig en met de juiste materialen schoonmaakt, behoud je de mooie, nieuwe uitstraling en het optimale prestatievermogen van je De Buyer-pan.

Plaats een reactie