Dashboard Schoonmaken WD40

Het dashboard is een belangrijk onderdeel van een auto, het is niet alleen het middelpunt van het interieur maar het is ook een belangrijk onderdeel voor de veiligheid. Dashboard schoonmaken met WD40 is een goede optie voor het onderhouden van het dashboard. WD40 is een universeel smeermiddel en reiniger dat ontworpen is om metaal te smeren, waterafstotend te maken en tegelijk ook te reinigen.

Hoe Dashboard schoonmaken met WD40

Voordat je begint met dashboard schoonmaken met WD40, is het belangrijk om altijd eerst je dashboard te reinigen met een microvezel doek en een mild reinigingsmiddel. Hiermee kun je alle stof, vuil en losse vegen thuisbrengen. Als de stof is verwijderd, neem dan WD40 op een doek en gebruik deze om het dashboard schoon te maken. Wrijf het dashboard in een cirkel in met de doek waar WD40 aan zit, in het vlakke gebied van het dashboard.

WD40 zal helpen om het stof te verwijderen, te voorkomen dat er nieuwe stof aan het dashboard plakt It zal ook helpen om alle oneffenheden te vervagen. Wrijf al in een cirkel voordat je in een traject begint. Als je het gebied eenmaal hebt schoongemaakt met WD40, gebruik dan een schone, droge doek om het overtollige WD40 op te nemen.

Het verlengen van de levensduur van het dashboard

Als je het dashboard hebt schoongemaakt met WD40, kun je het verlengen van de levensduur door het oppoetsen van de dash board met op poetsklei. Dit is een speciale samenstelling die je kunt gebruiken om te voorkomen dat kleine krassen en oneffenheden. Gebruik een schone, droge doek om het poetsschuim op te nemen, en wrijf in een cirkelbeweging. Na het poetsen is het belangrijk om het dashboard af te nemen met een schone, zachte, droge doek.

Als het dashboard is schoongepoetst en gelakt, is het belangrijk om deze te beschermen tegen UV-stralen en vuilophoping. Dit kun je doen door een UV-beschermende wax te gebruiken, bijvoorbeeld carnauba-wax. Breng de wax aan met een zachte, schone, droge doek en wrijf in een zachte cirkelbeweging. Laat de wax intrekken, afnemen met een schone, droge doek en herhaal deze stappen om de levensduur van je dashboard te verlengen.

Conclusie Dashboard schoonmaken met WD40

Het is erg belangrijk om je dashboard schoon te maken, om te voorkomen dat er vuil en stof in het dashboard komt te zitten. Dashboard schoonmaken met WD40 is een handige manier om stof en vuil te verwijderen en je dashboard te beschermen. Breng het schoonmaakmiddel aan op een doek en wrijf het plakkende materiaal ermee weg. Nadat je WD40 hebt gebruikt, kun je het dashboard poetsen met op poetsklei om oneffenheden te vervagen. Als laatste, breng je een waxlaag aan om je dashboard te beschermen tegen UV-stralen en vuilophoping. Als je deze stappen volgt zal je dashboard er jarenlang als nieuw uitzien!

Plaats een reactie