Computer Schoonmaken

Het schoonmaken van uw computer is erg belangrijk om de prestaties ervan te behouden en de levensduur ervan te verlengen. De meeste mensen zijn zich niet bewust van het belang van het schoonmaken van hun computer, maar het is belangrijker dan veel mensen denken. Computer schoonmaken is echter niet zo moeilijk als het lijkt, het is gewoon een kwestie van het een paar keer per jaar schoonmaken.

De Stappen

Voordat u begint met het schoonmaken van uw computer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle kabels goed verbonden zijn. Zorg ervoor dat u alle stroomkabels aan uw computersysteem, toetsenbord, muis, monitor, printer en router hebt gecontroleerd en alle verbindingen goed zijn. Zorg er ook voor dat alle USB-kabels en audio-uitgangskabels goed verbonden zijn. Als alles in orde is, kunt u beginnen met de stappen voor computer schoonmaken.

De eerste stap is om het binnenste van de computer schoon te maken met een speciaal schoonmaakmiddel. Gebruik een zachte doek of stofzuiger om het stof van uw computer te verwijderen. Steek de stofzuiger niet direct in het binnenste van uw computer, maar gebruik een stofzuigermondstuk. Zorg ervoor dat u de stofzuiger stevig vastpakt, zodat de stof niet het binnenste van de computer in kan waaien. Als u klaar bent met stofzuigen, gebruik dan een zacht schoonmaakmiddel en een schone, droge doek om alle resterende stof af te vegen. Na het schoonmaken, laat u de computer volledig drogen vooraleer u hem gaat verder gebruiken.

De tweede stap is om het buitenste van de computer schoon te maken. Gebruik hierbij een mild schoonmaakmiddel en een schone, droge doek. Gebruik geen schuurmiddel of schuursponsje, omdat dat schade kan aanbrengen aan het oppervlak van uw computer. De schoonmaakmiddelen die u hierbij kunt gebruiken zijn: White Vinegar of Nail Polish Remover.

Als u klaar bent met het schoonmaken van de buitenkant, kunt u beginnen met het schoonmaken van het toetsenbord. Gebruik hiervoor een stofzuiger en stofzuigermondstuk met een zacht borsteltje. Zorg ervoor dat u niet te hard drukt op het toetsenbord, omdat het de toetssen kapot kan drukken. Probeer ook zo veel mogelijk stof tussen de toetsen te verwijderen.

Als u klaar bent met het schoonmaken van het toetsenbord, kunt u beginnen met het schoonmaken van het touchscreen van uw computer. Dit vereist het gebruik van een speciale schoonmaakdoek en schoonmaakmiddel. Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen omdat dit schadelijk kan zijn voor uw touchscreen. Probeer ook geen alcohol-basisch schoonmaakmiddel te gebruiken, omdat dit het touchscreen kan beschadigen.

De laatste stap is het schoonmaken van de radiators en de ventilatoren. Gebruik hiervoor een stofzuiger met stofzuigermondstuk en doe dit buiten de computer. Vergeet ook niet de ventilatieopeningen te reinigen, want dit helpt bij het voorkomen van verstoppingen.

Conclusie

Het schoonmaken van uw computer is belangrijk om de levensduur ervan te verlengen en de prestaties ervan te behouden. De stappen die hierboven beschreven zijn, zijn eenvoudig, maar zeer effectief. Als u deze stappen volgt, zal uw computer schoon en in topconditie blijven.

Plaats een reactie