Chroom schoonmaken

Chroom is een populaire keuze voor meubels en accessoires in menig woning. Het materiaal geeft een luxe uitstraling en is makkelijk schoon te maken. Het is echter belangrijk om het juiste onderhoud toe te passen bij het schoonmaken van chroom, zodat schade wordt vermeden en het chroom blijft glanzen. In dit artikel bespreken we een aantal nuttige stappen en tips om ervoor te zorgen dat het chroom in uw huis er weer blinkend uitziet.

Hoe chroom schoonmaken?

Om te beginnen, is het verstandig om het chroom te dusten, voor het schoonmaken. Door stof, haren en ander vuil uit chroom meubelen en accessoires te verwijderen, kunt u de meeste vlekken en geuren vermijden. Gebruik hiervoor een zachte doek of een stofzuiger met een klein borsteltje.

Verwijder vervolgens het chroom met een spons of stukje schuim en een mild reinigingsmiddel of detergent. Gebruik geen scherpe reinigingsmiddelen, zoals schuurmiddelen of andere schurende poetsmiddelen. Spoel het schoonmaken vervolgens af met lauw water en dep het met een zachte handdoek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Voor het schoonmaken van licht vuil, zoals vet of vingerafdrukken, kunt u een sopje maken van twee of drie theelepels afwasmiddel en lauwwarm water. Gebruik een spons of lekker schuim om het af te wassen. Vervolgens moet het oppervlak grondig worden afgespoeld met lauw water en een handdoek gebruiken voor het drogen.

Als uw chroomoppervlakken gepolijst moeten worden, gebruik dan een soft cloth om de oppervlakken te poetsen. Begin met een kleine oppervlak en gebruik steeds lichtere bewegingen totdat het vuil is verwijderd. Beweeg altijd in één richting en gebruik geen ronddraaiende bewegingen met de doek.

Hallo chroomvlekken, zoals vuil, koolmonoxide, oxidatie of roest, zijn moeilijk te verwijderen zonder het gebruik van schurende of chemische middelen. Als u dit soort problemen ervaart, neem dan contact op met een professional voor advies.

Chroomoppervlakken die regelmatig worden schoongemaakt, behouden hun glans en het is belangrijk om regelmatig onderhoudelijke behandelingen te doen. Pas hierbij een goede chroom behandeling toe om het chroom te polijsten. Gebruik hiervoor een speciaal chroom middel en volg steeds de instructies zoals op de verpakking staan.

Algemene tips

Houd uw chroom als volgt schoon:

  • Gebruik nooit schurende of chemische reinigingsmiddelen.
  • Vermijd het wrijven in oneven circulaties.
  • Gebruik lauwwarm water en een zachte doek voor het reinigen.
  • Gebruik altijd ovenhandschoenen en steelwol of spons voor het reinigen.
  • Vermijd het gebruik van de harde kant van de steelwol om lelijke krassen te voorkomen.

Met de juiste zorg en onderhoud kunt u er voor zorgen dat uw chroomoppervlakken er lang mooi uit blijven zien. Volg de bovenstaande tips en adviezen om ervoor te zorgen dat u uw chroom goed schoonmaakt en de levensduur daarvan kunt verlengen.

Plaats een reactie