Chinees hardsteen schoonmaken

Chinees hardsteen wordt vaak gebruikt voor mooie vloeren, werkbladen en wandpanelen in huis. Ondanks dat het een sterk materiaal is dat vocht en stof goed kan weerstaan, heeft het wel een goede schoonmaak nodig om de levensduur uit het materiaal te halen. Hieronder staan wat tips om Chinees hardsteen het beste schoon te maken.

Vlekken verwijderen

Omdat Chinees hardsteen een harde steensoort is, is het belangrijk om er zacht mee om te gaan. Gebruik dus geen agressieve schoonmaakmiddelen of zure stoffen om vlekken te verwijderen. Als er vlekken op het Chinees hardsteen oppervlakte zijn moet u hier mee omgaan zoals de volgende stappen aangeven:

Stap 1: Als de vlek afkomstig is van een stofzuiger, kleding of sieraden, gebruik je een dopje water en spons om het vleknu op te lossen.

Stap 2: Ga met een wat vochtig doekje over het oppervlakte om zand en stof te verwijderen en om de Chinees hardsteen vlekken op te lossen.

Stap 3: Als een stevigere reiniging nodig is, kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken, bijvoorbeeld een vloeibare zeep of shampoo. Breng deze aan op het oppervlakte en gebruik deze om de vlekken te verwijderen.

Stap 4: Gebruik een doekje dat niet al te droog is en veeg het oppervlakte af.

Stap 5: Als het resultaat nog niet naar behoren is, kun je een mild borstel gebruiken om de vlekken te verwijderen.

Stap 6: Veeg het oppervlakte af met een droge doek om de overgebleven vlekken te verwijderen.

Stap 7: Als je gemakkelijk toegang hebt tot de achterkant of onderkant van Chinees hardsteen, kun je deze ook gebruiken om het vlekken te verwijderen, vooral als het oppervlakte is versleten of beschadigd.

Regelmatig reinigen en onderhouden

Voor een optimale levensduur en uitstraling is het belangrijk om Chinees hardsteen regelmatig te reinigen en te onderhouden. Dit kan gedaan worden door:

Stap 1: Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een doekje om het oppervlakte regelmatig schoon te maken.

Stap 2: Geef Chinees hardsteen een diepe reiniging met lauw water en een fijne schuurspons om de oppervlakte effectief te reinigen.

Stap 3: Breng een afwerklaag aan op het oppervlakte, zoals een polijstpasta of andere afwerklagen om het materiaal te beschermen tegen schade.

Stap 4: Ga met waterschuim en een fijne spons jaarlijks over het oppervlakte om de Chinees hardsteen te polijsten en de glans naar boven te halen.

Stap 5: Gebruik ook standaard schoonmaakproducten zoals bleek, zuurstofbleek en schoonmaakazijn om gemakkelijk vlekken en andere vuil te verwijderen.

Extra tips

Als je Chinees hardsteen proper wilt houden, is het belangrijk om deze tips in gedachten te houden:

1. Gebruik geen schurende producten: Zelfs als er stevige vlekken of verkleuringen op het oppervlakte te zien is, is het belangrijk om agressieve schurende producten te vermijden.

2. Voorkom schade: Chinees hardsteen is een sterk materiaal, maar het is belangrijk om het oppervlakte te beschermen tegen stoten en krassen.

3. Bescherm tegen vloeistoffen: Het is aangeraden om Chinees hardsteen te beschermen tegen hete en koude vloeistoffen. Dit kan gedaan worden door het oppervlakte regelmatig te beschermen met een speciale sealer.

Het onderhouden en schoonmaken van Chinees hardsteen is een proces dat op regelmatige basis moet herhaald worden. Iedere 3 tot 6 maanden moet het oppervlakte worden schoongemaakt en onderhouden, en het is belangrijk om het oppervlakte te beschermen tegen stof, vuil en andere verontreinigingen. Op deze manier zal Chinees hardsteen zijn mooie uitstraling behouden en zal het geen schade oplopen.

Plaats een reactie