Brillenglazen schoonmaken

Heeft u een bril en maken uw glazen het onmogelijk om te zien of lijken de lichtbrekingen erger te worden? Het is essentieel dat u uw brillenglazen regelmatig schoonmaakt om het comfort en de duurzaamheid van uw bril te behouden. Lees hieronder meer over het schoonmaken van brillenglazen en hoe u ervoor kunt zorgen dat ze in goede staat blijven voor een lange tijd.

Waarom werkt schoonmaken?

Door brillenglazen regelmatig schoon te maken, blijft het glas zo helder mogelijk en zien zij er op hun best uit. Ook worden vuil en stofdeeltjes effectief verwijdert en kan er zo voor lange tijd gezorgd worden dat het glas helder blijft. Bovendien heeft het schoonmaken van brillenglazen ook een aantal preventieve voordelen.

Brillenglazen die niet schoon gemaakt worden, kunnen vatbaarder worden voor krassen. De kans dat uw brillenglazen krassen krijgen wordt aanzienlijk verminderd door geregeld schoon te maken. Vaak worden brillenglazen ook vergeeld als ze niet schoon gemaakt worden. In sommige gevallen, zoals bij antireflectiecoating, kan het verwijderen van die gele kleur moeilijk zijn. Het simpele schoonmaken voorkomt al deze problemen.

Hoe moet ik brillenglazen schoonmaken?

Het schoonmaken van brillenglazen heb je vrij eenvoudig en snel gedaan. Er zijn verschillende manieren om brillenglazen het beste te kunnen schoonmaken en beschermen. Om te beginnen kan men met een zachte doek (vaak wordt een speciale microvezeldoek aangeraden, deze zal de brillenglazen niet beschadigen) de brillenglazen lichtjes afvegen. Gebruik geen abnormaal stevige doeken die krassen op het glas achterlaten.

Lichtjes vegen is hier de beste oplossing. Daarnaast is het belangrijk om geen chemicaliën te gebruiken bij het schoonmaken van brillenglazen om het glas niet te beschadigen. Gebruik geen wasmiddel of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik eventueel wat afwasmiddel, maar goed wegpoetsen met een microvezeldoek. Daarnaast kan het gebruik van een speciale anti-reflectieve spray helpen om de glazen te beschermen en de reflectie te verminderen.

In sommige situaties kan het raadzaam zijn ervoor te kiezen om professionele hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer u diepgaande krassen op het glas heeft, of wanneer de glazen te kort gebruikt konden worden voor een goede lengte. Speciale poetsmiddelen, poetslappen en reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt voor een echte diepzuivering. Hier kan het verstandig zijn om uw optiek te bellen voor advies op maat.

Tips voor het schoonmaken van brillenglazen

Hieronder volgen enkele tips over brillenglazen schoonmaken die het leven van uw brillenglazen aanzienlijk kunnen verlengen:

  • Gebruik een speciale microvezeldoek om de brillenglazen schoon te maken, deze zal de glazen niet beschadigen.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen om schade aan het glas en/of de lens te voorkomen.
  • Vergeet niet de zijkanten van de brillenglazen en onderkanten schoon te maken, aangezien hier vuil en stofdeeltjes zich verzamelen.
  • Gebruik een speciale anti-reflectieve spray om krassen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw brillenglazen zo helder mogelijk blijven.
  • Houd de lens en brillenglazen uit de buurt van water; er kunnen door lichtbronnen, zoals de zon, waterdruppels verschijnen.
  • Neem contact op met een professionele optometrist voor professionele assistentie bij het schoonmaken van brillenglazen.

Het schoonmaken van brillenglazen is van essentieel belang om de levensduur van uw bril te verlengen en ervoor te zorgen dat uw bril zo comfortabel mogelijk is. Met de hierboven genoemde tips, kunt u uw brillenglazen schoonmaken en ook de look en prestaties ervan behouden.

Plaats een reactie