Brillen schoonmaken

Brillen zijn een must-have accessoire voor veel mensen. Soms maken brillen ons leven een stuk aangenamer, maar het is belangrijk om te weten hoe je ze goed schoonmaakt. Onjuist schoonmaken kan schade toebrengen aan de lenscoating, de montuur, het metaal of zelfs aan de verf. Als je je brillen goed schoonmaakt, kun je de levensduur ervan verlengen. In dit artikel lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Belangrijke materialen

Als het gaat om het schoonmaken van brillen, zijn er een paar belangrijke materialen die je nodig hebt. Ten eerste heb je een microvezeldoek of papieren doekje nodig. Deze doek dient als een eerste stap voor het reinigen van uw montuur en lens. Als je een metalen montuur hebt, kun je ook een speciale metaaldoek gebruiken. Daarnaast heb je ook een mild antiseptisch schoonmaakmiddel nodig. Het is de beste optie om schoonmaakmiddel voor brillen te kopen, maar als je geen schoonmaakmiddel in de buurt hebt, kun je ook een milde zeep of een mengsel van water en azijn gebruiken.

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap om je brillen schoon te maken is de voorbereiding. Als je wilt voorkomen dat je brillen beschadigd raken, verwijder ze eerst voorzichtig uit je gezicht en plaats ze op een schone, platte oppervlakte. Als je montuur gemaakt is van plastiek, kun je het in warm water dompelen om een ​​lekker geurende geur te verwijderen. In beide gevallen moet je ervoor zorgen dat je brillen geen direct contact hebben met warmtebronnen of indringende stoffen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Stap 2: Lens reiniging

Als je klaar bent met voorbereiden, kun je je lens schoonmaken. Breng eerst wat schoonmaakmiddel op een zachte, schone doek aan. Veeg vervolgens de lens voorzichtig schoon met de doek. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent bij het omgaan met het antiseptisch schoonmaakmiddel omdat het kan uitdrogen en vervolgens kan beschadigen. Maak de lens grondig schoon, maar gebruik geen schurende bewegingen om krassen te voorkomen. Als je klaar bent met de lens, gebruik dan wat schoon water om alle restanten te verwijderen.

Stap 3: Montuur reiniging

Veeg vervolgens het montuur schoon met een schone, droge doek. Als het montuur gemaakt is van metaal, gebruik dan een speciale metaaldoek die de verf en het metaal beschermt. Als het montuur erg vettig is, kun je het afnemen met een mild antiseptisch schoonmaakmiddel. Breng het schoonmaakmiddel op het montuur aan en veeg vervolgens het montuur schoon met een schone doek. Als het montuur gemaakt is van plastiek, kun je warme, schone water gebruiken om het te reinigen.

Stap 4: Inspectie

Nadat je je brillen hebt gereinigd, moet je ze nauwkeurig inspecteren. Controleer zorgvuldig of er geen krassen of andere defecten aanwezig zijn. Als je een lens of montuur vindt met krassen, neem dan contact op met een opticien in de buurt. Zorg ervoor dat u uw brillen alleen schoonmaakt met producten die goedgekeurd zijn door opticiens.

Stap 5: Opslag

Ten slotte moet je je brillen opslaan om de levensduur ervan te verlengen. Zorg ervoor dat je ze niet in een zak stopt waar ze worden blootgesteld aan stof, haren of andere stoffen. Bewaar je brillen liever in een schoonne brillenhoes. Als je een brillenkoker hebt, bewaar ze dan liever in een schone doek. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je brillen schoon blijven en in goede staat zijn.

Conclusie

Dit artikel heeft uitgelegd hoe je je brillen het beste kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen. Je moet altijd een microvezeldoek of papieren doek en een schoonmaakmiddel voor brillen gebruiken. Zorg ervoor dat je brillen grondig schoonmaken, inspecteren en alleen schoonmaakmiddelen gebruikt die goedgekeurd zijn door opticiens. Bovendien moet je je brillen in een schone hoes opslaan om te voorkomen dat ze worden beschadigd door stof of stoffen.

Plaats een reactie