Bril Schoonmaken met een Ultrasoon

Een ultrasoon-brilschoonmaakmachines zijn een must have voor mensen die vaak bril dragen. Deze machines staan bekend om hun efficiëntie en betrouwbaarheid, maar ook om hun draagbaarheid. Het vermindert de tijd die nodig is om een bril goed te reinigen en biedt zelfs de mogelijkheid om de levensduur van je bril te verlengen. Hoewel het misschien overweldigend lijkt op het eerste wat je moet weten en is het werkelijk niet moeilijk om een bril goed schoon te maken met een ultrasoonbrilschoonmaakmachine. In dit artikel leggen we uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Wat is een ultrasoonbrilschoonmaakmachine?

Een ultrasoonbrilschoonmaakmachine is een apparaat dat water en een mild schoonmaakmiddel gebruikt om vuil en stofdeeltjes uit je bril te verwijderen. Het verwijdert ook vet en make-up, zelfs de meest hardnekkige vlekken. Door ultrasone trillingen worden miljoenen kleine waterdeeltjes per seconde geproduceerd. Dit proces van ultrasoon reinigen heet cavitatie, waarmee organisch materiaal uit kleine kieren en gaten in de bril wordt gezogen. Het is een effectieve manier om je brillenglazen en monturen schoon te maken, zonder daarbij onnodige schade aan te richten.

Veiligheid

Om te voorkomen dat er vloeistoffen of stof in het ultrasoonbad komt is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je bril perfect waterdicht is voordat je hem in het bad stopt. Anders riskeer je dat je bril schade oploopt of je een onverwachte verrassing krijgt als je hem er weer uit haalt. Als je een systeem hebt met een verwisselbare tank, dan is het ook raadzaam om regelmatig het water te vervangen om bacterie- en schimmelgroei te voorkomen.

Instructies voor schoonmaken

Om je bril succesvol schoon te maken met een ultrasoonbrilschoonmaakmachine, volg je deze eenvoudige stappen:

 • Bereid de bril voor door de glazen te verwijderen en af te vegen met een licht vochtige doek.
 • Vul de tank met water en het schoonmaakmiddel dat wordt aanbevolen door de fabrikant.
 • Plaats het montuur in het vakje, sluit de machine en zet hem aan.
 • Laat de bril reinigen volgens de aanbevolen tijd en drukkracht.
 • Verwijder de bril zodra het reinigingsproces is voltooid en veeg themet water af.
 • Plaats de bril op het rekje om te drogen.

Het is belangrijk om altijd de fabrieksgebruiksaanwijzing te gebruiken als u naar de instructies kijkt voor het schoonmaken van uw bril met een ultrasoonbrilschoonmaakmachine. Dat zal de kans op schade aan de bril en het apparaat verminderen.

Tips om de levensduur van je bril te verlengen

Om te voorkomen dat je bril vroegtijdig moet worden vervangen, raden we aan om de volgende tips te volgen:

 • Maak de bril schoon met een softdoek en een mild schoonmaakmiddel.
 • Verwijder make-up en vuil onmiddellijk als je de bril draagt.
 • Gebruik geen agressieve oplosmiddelen, evenals huishoudelijke of natuurlijke middelen om vlekken te verwijderen.
 • Veilig de bril opbergen zodat deze niet wordt beschadigd.
 • Gebruik geen schurende of scherpe producten om de brillenglazen schoon te maken.
 • Maak geen gebruik van hete lucht om de bril schoon te maken.
 • Gebruik geen water om de bril schoon te maken.
 • Gebruik geen touwen of elastiekjes om de bril vast te houden.

Conclusie

Een ultrasone brilschoonmaakmachine is een effectief en makkelijk te gebruiken apparaat dat je brilglazen schoon en glanzend maakt. Het is een uitstekend alternatief voor de traditionele manier of het schoonmaken van je bril met vetvrije doeken. Volg de aanwijzingen van de fabrikant en volg de hierboven vermelde tips om de levensduur van je bril te verlengen. Al met al is een ultrasone brilschoonmaakmachine een waardevolle investering en een goede keuze voor mensen die vaak bril dragen.

Plaats een reactie