Bosch wasmachine schoonmaken

Een wasmachine is een hardwerkend apparaat in elke huishouden. Het is belangrijk om je wasmachine regelmatig goed schoon te maken om te zorgen dat er geen vuil of bacteriën blijft zitten die vlekken en geuren kunnen veroorzaken. Bosch wasmachines zijn een van de meest populaire merken en kunnen je daarbij helpen. Blijf het volgende stappenplan volgen om je Bosch wasmachine schoon te maken.

Stap 1: Verwijder de vuilresten

Het eerste dat je moet doen voordat je begint met het schoonmaken van je Bosch wasmachine, is het verwijderen van alle vuilresten die zich in de wasmachine kunnen ophopen. Dit kan een combinatie zijn van wasmiddelen, vezels, zetmeel en stof. Verwijder hiervan alles wat je ziet.

Stap 2: Maak het zeepbakje schoon

Vet kan zich ophopen in het zeepbakje van je wasmachine. Om dit te verwijderen, kun je het bakje in warm water weken om de resten weg te spoelen. Laat het bakje vervolgens aan de lucht drogen of dep het droog met een schone handdoek.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 3: Maak de kuip schoon

Gebruik een mild schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van de kuip van je wasmachine. U kunt het voorgeschreven schoonmaakmiddel gebruiken of een mild afwasmiddel. Maak vervolgens de kuip schoon met een geveegde spons of een zachte doek. Wrijf niet te hard om de bovenkant van de kuip te beschadigen.

Stap 4: Spoel de wasmachine

Geef de wasmachine een grondige spoeling met koud water om alle resterende afvalstoffen en bacteriën uit het water te verwijderen. Gebruik de spoelsysteemprogramma’s waarmee de meeste Bosch-wasmachines zijn uitgerust. U kunt ook koud water over de rand van de opening van de wasmachine gieten en deze gedurende enkele minuten de tijd geven om door het wasmachinecircuit te stromen.

Stap 5: Droog de wasmachine

Om er zeker van te zijn dat er geen waterresten in de wasmachine achterblijven, verwijder je de kuip en dep je deze droog met een schone handdoek of laat hem aan de lucht drogen. Gebruik ook papierentapijt om eventuele infecties door bacteriën te voorkomen. Trek de stroomkabel uit de muur als je klaar bent met het schoonmaken van de wasmachine.

Stap 6: Verleng de levensduur van je Bosch wasmachine

Volg de bovenstaande stappen regelmatig en je wasmachine zal veel langer meegaan. Zorg er ook voor dat alle onderdelen van de machine goed werken. Gebruik alleen originele Bosch-vervangingsonderdelen en controleer het wasmachinefiltersysteem periodiek voor een optimaal gebruik. Verder kun je regulier onderhoud doen aan je wasmachine, zoals het verwijderen van stof en andere resten uit de luchtopeningen, het regelmatig controleren van de koolborstels van de motor en de fabricage-instellingen controleren.

Conclusie

Het schoonmaken van een Bosch wasmachine is niet zo moeilijk als je denkt. Hoewel het belangrijk is dat je periodiek onderhoud verricht aan je wasmachine om zijn lange levensduur te behouden die wordt aangeboden door het merk Bosch, volg dan vooral de bovenstaande stappen zodat je wasmachine schoon en vrij blijft van bacteriën en andere schadelijke stoffen. Als je dit regelmatig doet, zal je wasmachine er langer meegaan.

Plaats een reactie