Boot schoonmaken

Een boot schoonmaken is essentieel voor het onderhouden en maximaal benutten van uw boot. Veel mensen weten niet hoe het juist schoonmaken van een boot werkt. Door het juiste schoonmaakproces te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw boot schoner is en langer meegaat. In dit artikel leert u hoe u uw boot het beste kunt schoonmaken en wat u moet weten om de levensduur te verlengen.

Hoe u uw boot het beste kunt schoonmaken

Gelukkig is boot schoonmaken niet zo moeilijk. Het eerste dat u moet doen, is de buitenkant van de boot schoonmaken. Hierbij moet u eerst de boot grondig afspoelen met schoon water. Als u overtollig zout heeft gebruikt na het varen, moet u het afspoelen met zoet water. Zorg ervoor dat u altijd de schoonmaakoplossing buiten de omtrek van de boot aanbrengt om beschadiging en roesten te voorkomen. Zelfs als het een kunststof boot betreft, is het beter om het schoonmaakmiddel elke keer opnieuw aan te brengen. De boot laat dan een glanzende buitenkant zien.

De buitenkant van de boot schoonmaken is waarschijnlijk het meeste schoonmaakwerk. Maar als u ervoor zorgt dat de buitenkant schoon blijft, zal de binnenkant van de boot ook veel schoner zijn. Neem een stofzuiger met stoffilters om het stof te verwijderen. Zorg ervoor dat u de filter steeds vervangt. Als de binnenkant behandeld moet worden met schoonmaakmiddelen, controleer dan of het materiaal waarmee hij is gemaakt, hiertegen bestand is.

Tot slot moet u ook uw tuigage schoonmaken. De tuigage bestaat uit alle metalen onderdelen aan boord, zoals touwladders, ophouders, trimleidingen, enz. Alle metalen onderdelen moeten worden afgeveegd met een doek om overtollig vuil te verwijderen. Om roest te voorkomen, moet u ook alle metalen onderdelen coaten met een antiverdund en was het goed weg met een schone doek. Dit is vooral belangrijk als u in zoute omgevingen van de zee vaart.

Wat u moet weten om de levensduur van uw boot te verlengen

Als u ervoor zorgt dat uw boot goed wordt schoongehouden, kunt u de levensduur ervan verlengen. Bovenal moet u ervoor zorgen dat u uw boot jaarlijks grondig inspecteert. Kijk of er geen losse bevestigingen, scheuren of andere abnormale situaties optreden. Als er een probleem wordt geconstateerd, neem het dan zo snel mogelijk op om verdere schade aan het schip te voorkomen. Hierdoor komt uw boot minder in contact met het water en vermindert het risico dat roest, kalkaanslag en bijbehorende schade optreedt.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat alle metalen onderdelen worden gecoat met een antiverdund. Onderhoud schilderij is ook belangrijk om schade, zoals steenslag, krassen en krassen te voorkomen. Als uw boot vaker wordt gebruikt in schonere zones, is het misschien een goed idee om deze coatings te verversen. Als u de allerlaatste will, kunt u zelfs een nieuwe antiverdund gebruiken om uw boot extra te beschermen.

Tot slot is het verstandig om uw boot van tijd tot tijd ultraviolett (UV) -licht te blootstellen. Dit heeft de neiging om kleurveranderingen te verminderen, roest te voorkomen en de algehele glans te verbeteren. U kunt dit doen door af en toe een UV-luchtdroger te gebruiken. Als u UV-licht blootstelt aan uw boot, maak hem dan dan volledig droog voordat het weer wordt opgeslagen om schimmel, roest en krassen te voorkomen.

Conclusie

Door de juiste schoonmaakprocedure te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw boot schoner en langer meegaat. Begin met het schoonmaken van de buitenkant door schoon water te gebruiken en schoonmaakmiddel aan te brengen. Verder moet u ervoor zorgen dat u het stof en ander vuil van de binnenkant verwijdert. Tot slot moet u de elk metalen onderdeel afvegen en het antiverroest coaten om roest te voorkomen. Met deze genoemde tips en trucs, kunt u ervoor zorgen dat uw boot schoon en helemaal in orde blijft.

Plaats een reactie