Binnenruit auto schoonmaken

De Binnenruit auto schoonmaken is een van de belangrijkste aspecten van het onderhouden van uw auto. Een schone binnenruit draagt bij aan de veiligheid en verlengt de levensduur van het glas terwijl u de helderheid ervan behoudt. We hebben een paar eenvoudige stappen voor je opgesomd zodat je je auto aan de binnenkant behoorlijk kan schoonmaken.

Stap 1: Verwijder stof en vuil

De eerste stap bij het schoonmaken van de binnenruit van je auto is het verwijderen van het stof en vuil. Begin door het interieur grondig te stofzuigen. Gebruik een stofzuiger met een krachtiger zuigkracht om ook gagel, verfspatten, etc. te verwijderen. Als je af en toe kunt afstoffen is er minder kans dat er vuile vlekken op het raam blijven zitten. Vergeet ook niet om de stoffen bekleding te behandelen met een speciaal stofzuigmondstuk zodat het stof of het vuil dat zich daar heeft verzameld, wordt meegenomen.

Stap 2: Verwijder restanten

Verwijder de restanten van de stoffen bekleding met een met vocht bevochtigde doek. Hiermee kun je stokken, insecten en andere kleine objecten die op het raam blijven kleven verwijderen. Als je doek te nat wordt, leg het dan een paar minuten op het raam om het resterende voor te bevochtigen en zo gemakkelijker te verlaten. Was daarna het raam met schoon water en droog het af.

Stap 3: Reinig het glasoppervlak

Breng warm water met wat afwasmiddel of een glasreiniger aan op het glasoppervlak. Wrijf zachtjes over het glas met een zachte doek. Als je hardnekkige vlekken tegenkomt, gebruik dan een iets stevigere doek. Scrub overtollig vuil van de de binnenzijde van het raam met een schoon, vochtig, zacht doek en droog het achteraf met een doek die speciaal is gemaakt voor glasreiniging. Vermijd het gebruik van schurende of schurende doeken, omdat dit de glazen coating kan beschadigen.

Stap 4: Verleng de levensduur van het glas

Nadat je klaar bent met schoonmaken, kun je je auto nog verder beschermen tegen vuil en stof door eenwasbare glascoating aan te brengen. Dit is een beschermingslaag die de levensduur van het glas verlengt. Breng het aan met behulp van een schone zachte doek. Laat het vervolgens 15 minuten op het glas rusten en veeg het vervolgens af met een schone, vochtige doek. Het glas is nu beschermd en verlengt de levensduur van de binnenruit.

Bonus tip: Vermijd schade door uv-straling

Bescherm ook je binnenruit tegen UV-straling door een raamfolie aan te brengen. Raamfolie voorkomt dat schadelijk UV-licht het glas binnendringt en houdt de temperatuur binnen in de auto stabiel en vermindert de toegang tot de auto bij inbraken. Deze raambescherming wordt geleverd in plakfolies en kan gemakkelijk worden aangebracht. Er bestaan ook verschillende soorten raamfilters die kunnen worden aangebracht, zoals antifoulingraamfolie, antiglareraamfolie, antifrostraamfolie en meer.

Samenvatting

Er is dus genoeg te doen als het gaat om het schoonmaken van de binnenruit van je auto. Stof en vuil moeten verwijderd worden met een stofzuiger. Daarna kun je met een met vocht bevochtigde doek de restanten verwijderen. Gebruik een warm water met schoonmaakmiddel of glasreiniger om het glasoppervlak te reinigen. Vergeet ook niet om raamfolie aan te brengen voor extra bescherming tegen UV-straling. Door deze tips op te volgen kun je ervoor zorgen dat je binnenruit er als nieuw uitziet en de levensduur ervan verlengt.

Plaats een reactie