Binnenkant BBQ schoonmaken

De meeste barbecues worden tegenwoordig gebruikt om voedsel te bereiden voor vrienden en familie in tuinen of parken. Een schone binnenkant van de barbecue is van groot belang voor de levensduur ervan. Het schoonmaken van de binnenkant van de barbecue kan een lastige klus zijn, maar als dit goed wordt gedaan, kun je je barbecues jarenlang gebruiken. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de binnenkant van je BBQ het beste schoon kunt maken.

Stap 1: Verwarm de roosters

Het eerste wat je moet doen bij het schoonmaken van de binnenkant van de BBQ, is de roosters verwarmen. Smeer de roosters in met olie en warm de roosters vervolgens ongeveer 15 minuten op. Op deze manier kunnen eventuele vetresten en aangekoekte voedselresten eenvoudig verder verwijderd worden. Zorg er ook voor dat je de dop en de luchtregelklep openhoudt, zodat het overtollige vet goed kan worden afgevoerd.

Stap 2: Schoonmaken met een borstel

Gebruik na het verwarmen een borstel om de binnenkant van de BBQ schoon te maken. Gebruik een zachte borstel met niet-metalen borsteltjes en stam cellular en je kunt hardnekkig vuil verwijderen zonder de verf te beschadigen. Borstel alle oppervlakken die je kunt bereiken, waaronder het platform, de kookgrill, de buitenmantel, de binnenkant van de deur en de terugloopopening, de verbrandingsluchtinlaatopening en de luchtregelklep.

Stap 3: Reinig de binnenkant

Na het borstelen van de binnenkant van je BBQ, is het tijd om het schoon te maken met een product dat geschikt is voor aluminium die je in de winkel kunt kopen. Dit product is meestal vrij agressief, dus je moet altijd je handschoenen aanhouden. Gebruik een spons of een doek om het reinigingsmiddel op de gebieden toe te passen waar erg veel aangekoekt vet hebt zitten. Smeer het product overal uit en spoel het af met een sopje.

Stap 4: Droog af en smeer in

Na het reinigen moet je de BBQ goed afdrogen. Breng vervolgens een vleugje olie aan op de binnenkant van de BBQ. De olie houdt de BBQ in goede conditie en voorkomt dat roest ontstaat. Vooral als je vaak met water bij de barbecue komt, is het belangrijk om de binnenkant regelmatig in te smeren en te behandelen met roestwerende producten. Ga na het insmeren door met het schoonmaken van de buitenkant van de BBQ.

Stap 5: Voltooi de schoonmaakklus

Als je klaar bent met het schoonmaken van de binnenkant van je BBQ, is het belangrijk dat je het product goed afsluit. Sluit de deksel en de luchtregelklep om de warmte te houden. Wees ook voorzichtig met het openen en sluiten van de deur. Zorg er ook voor dat je de buitenkant van de BBQ ook schoonmaakt. Verwijder onkruid, vuil en algen waar nodig. Als je dit doet, kan je barbecues jarenlang mee gaan.

Conclusie

Vergeet niet dat het schoonmaken van de binnenkant van de BBQ een levensbelangrijke taak is voor de levensduur ervan. Door goed onderhoud, zoals het verwijderen van aangekoekt vet en het insmeren van roestwerende producten, kun je ervoor zorgen dat je BBQ in topconditie blijft. Als je regelmatig de bovenstaande stappen volgt, zul je zeker jarenlang plezier beleven aan je BBQ.

Plaats een reactie