Binnenkant afzuigkap schoonmaken

Een van de meest verwaarloosde taken in een eigen huis is het schoonhouden van de binnenkant van de afzuigkap. Omdat de afzuigkap meer dan waarschijnlijk in de buurt van de oven of kookplaat zit, zult u zich misschien verplicht voelen om het schoon te maken wanneer het eten of andere resten opvangt tijdens het koken. Hoewel het schoonmaken van de binnenkant van een afzuigkap een vervelende taak is, is het belangrijk om het schoon te maken en ervoor te zorgen dat de afzuigkap zo lang mogelijk goed blijft werken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de binnenkant van je afzuigkap het beste schoon kunt maken en hoe eenvoudig we elke keer het meeste kunnen krijgen uit onze afzuigkappen.

Stap 1: Zorg ervoor dat de afzuigkap uitgeschakeld en afgekoeld is.

Voordat je iets aan de kap gaat doen, is het essentieel dat je ervoor zorgt dat alle stroom naar de afzuigkap uitgeschakeld is en dat hij volledig is afgekoeld. Er kan ergens naar stroom worden gezocht als je tijdens het schoonmaken met de afzuigkap in aanraking komt, dus zorg er altijd voor dat je de stroom uitschakelt voordat je begint.

Stap 2: Verwijder het filter.

Om de binnenkant van de afzuigkap fatsoenlijk schoon te maken, moet je eerst het filter verwijderen. Op de meeste afzuigkappen draait het filter vast aan de bovenkant van de afzuigkap, dus draai eenvoudig aan het filter totdat het losraakt. Probeer het filter voorzichtig uit de afzuigkap te wrikken, zodat het filter met de complete unit intact blijft. Als het filter is uitgetrokken, zet het dan opzij voor reiniging.

Stap 3: Verwijder het vuil.

Met het filter uit de weg, is het tijd om het vuil te verwijderen. Gebruik een stofzuiger om het stof, vuil en losse etensresten uit de afzuigkap te verwijderen. Kijk ook goed rond de rand van de schacht, aangezien het daar kan samenklonteren. Verschillende delen, zoals de buiten- en binnenwand, kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek of spons. Gebruik geen reinigingsmiddelen, omdat dit schade kan toebrengen aan het oppervlak.

Stap 4: Reinig het filter.

Het is meestal niet nodig om het filter volledig te vervangen, dus voordat je deze overweegt, moet je eerst het filter schoonmaken. Als het filter metallic is, veeg het dan af met water en afwasmiddel en veeg het daarna af met een schone doek. Als het filter een stoffilter is, plaats het dan in de wasmachine met koud water en een mild wasmiddel. Wasdroger het filter na het wassen en voordat je het in de afzuigkap plaatst.

Stap 5: Plaats het filter terug in de afzuigkap.

Wanneer je klaar bent met het schoonmaken van het filter, is het tijd om dit terug te plaatsen in de afzuigkap. Plaats het filter weer op dezelfde manier in de afzuigkap als waarop je het verwijderd hebt, en draai het stevig aan om duidelijk te maken dat het goed verbonden is. Controleer ook of de luchtschacht goed gesloten is voordat je de stroom weer inschakelt. Als deze open blijft, kan er weer kookdampen in de kamer komen.

Stap 6: Veelvoorkomende onderhoudsproblemen voorkomen.

Het voorkomt veelvoorkomende onderhoudsproblemen door de binnenkant van de afzuigkap systematisch schoon te houden. Als je er voor zorgt dat je voortdurend voedsel- en vetresten van de binnenkant en filter verwijdert, voorkom je dat er problemen ontstaan zoals slecht werkende afzuigventilator en roestvorming. Het schoonmaken van de binnenkant van een afzuigkap is een langzaam en pijnlijk proces, maar als je het goed doet, voorkom je potentiële problemen en voorkom je dat er onnodige schade aan het apparaat ontstaat.

Stap 7: Sluit de stroom weer aan.

Als alle stappen hierboven zijn doorlopen, is het tijd om de stroom weer aan te sluiten. Druk gewoon op de schakelaar of draai de knop om te zorgen dat de stroom van de afzuigkap weer is ingeschakeld. Nadat de stroom is ingeschakeld, controleer je of er een smook of damp uit de afzuigkap komt. Als de afzuigkap niet op de juiste manier werkt, schakel je de stroom uit en neem je contact op met een servicecentrum.

Vergis je niet, het schoonmaken van de afzuigkap is geen leuke taak, maar het kan wonderen doen voor de levensduur van je afzuigkap. Als je de bovenstaande stappen volgt, zul je de afzuigkap lang goed in bedrijf hebben. Blijf het filter periodiek schoonmaken en het grootste vuil van de binnenkant verwijderen. Als je dat doet, betovert het je afzuigkap weer als nieuw!

Plaats een reactie