Beeldscherm tv schoonmaken

Een televisie is een grote investering die gemakkelijk vervuild, stoffig en vuil kan worden. Om ervoor te zorgen dat het beeldscherm schoon en vrij van ongewenste vlekken blijft, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Bij regelmatig schoonmaken van het beeldscherm kunt u er zeker van zijn dat uw investering goed wordt verzorgd en de levensduur wordt verlengd. Hier zijn een paar tips om uw beeldscherm tv schoon te maken.

Gebruik de juiste middelen

Het eerste wat je moet doen als je een beeldscherm tv wilt schoonmaken, is het kiezen van de juiste middelen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet je ervoor zorgen dat het schoonmaakmiddel dat je gebruikt geen bijtende of schurende stoffen bevat. Het schoonmaakmiddel moet ook geen alcohol of Glas of andere chemicaliën bevatten. Het is ook belangrijk om te weten dat schoonmaakmiddelen die bedoeld zijn voor LCD of plasma-televisies niet geschikt zijn voor oudere CRT-tv’s.

De beste manier om uw beeldscherm schoon te maken is met een zachte, vochtige doek gedrenkt in warm water met vloeibare zeep. Gebruik geen stevige borstels of schuursponsjes, want deze kunnen krassen veroorzaken. Gebruik ook geen vochtige doeken zoals wc-papier, diepvriezers of schoonmaakdoekjes. Al deze dingen zullen krassen of schade veroorzaken aan het scherm.

Verwijder stof en begeleidende vuiltjes

Zelfs als u geen vuile vlekken op uw scherm heeft, is het belangrijk om het regelmatig te stofzuigen. In de loop van de tijd accumuleren stof en kleine bijtende deeltjes. Gebruik de speciaal ontworpen stofzuigeraccessoires voor beeldschermen die ontworpen zijn om het stof en kiseldieet gemakkelijker te verwijderen. Vergeet ook niet om het scherm van binnenuit schoon te maken door het vuil met een stofzuiger of een zacht borsteltje te verwijderen.

Verwijder oude vlekken

Als u merkt dat uw beeldscherm vlekken heeft die niet met een zachte doek kunnen worden verwijderd, kunt u een milde, alcoholvrije schoonmaakvloeistof gebruiken. Door de vloeistof op een schone doek aan te brengen, vermijdt u dat het direct in contact komt met het scherm. Veeg het scherm voorzichtig met de doek en doe dit voorzichtig, want als u te hard veegt, kunt u schade veroorzaken. Het is verstandig om deze methode alleen te gebruiken als de andere schoonmaakmethoden niet effectief zijn geweest.

Hoe om te gaan met vingerafdrukken

Er zijn een aantal manieren waarop u vingerafdrukken of vlekken van ander vuil van uw beeldscherm kunt verwijderen. U kunt een doek gedrenkt in isopropylalcohol gebruiken om de vlekken te verwijderen. U kunt ook een speciaal schoonmaakmiddel voor LCD- of LED-beeldschermen gebruiken. Gebruik voor het beste resultaat een microvezel doek. Probeer het scherm niet af te vegen met een papieren handdoek of papieren zakdoek, aangezien deze het scherm kunnen schaden.

Vervang filters en lampen

U kunt de levensduur van uw televisie verlengen door het vervangen van lampen wanneer nodig. Ook voor sommige plasmatv’s kunnen filters worden vervangen om de prestaties te verbeteren. Zorg er altijd voor dat u de juiste onderdelen gebruikt die geschikt zijn voor het type televisie dat u hebt. Als u twijfelt over het type onderdeel dat u nodig hebt, breng dan een bezoek aan uw lokale audio- en videowinkel.

Zorg ervoor dat uw beeldscherm tv schoon blijft

Als u regelmatig uw beeldscherm tv schoonmaakt, zal het beeldkwaliteit behouden. Alleen het juiste schoonmaakmiddel gebruiken en daarnaast veel stof verwijderen, vingerafdrukken en vlekken en filters en lampen vervangen als nodig, zullen helpen bij het behouden van de levensduur van uw televisie. Vergeet het voorkomen van schade niet bij het schoonmaken: gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen, stevige borstels of scherpe voorwerpen. Als u deze tips volgt en uw beeldscherm tv regelmatig schoonmaakt, zou uw televisie jarenlang meegaan.

Plaats een reactie