Barbecueën is een van de leukste manieren om met vrienden en familie te genieten van heerlijke maaltijden. Helaas kan de zon de volgende dag uw gezellige barbecue in een onaantrekkelijk hoopje veranderen. Gelukkig kun je het schoonmaken en onderhouden van je barbeque eenvoudig houden als je maar een paar eenvoudige tips volgt. Volg deze tips en je barbeque blijft mooi en veilig.
Stap 1: Controleer de Pipelines en Ducts
Smering is erg belangrijk voor barbecues. Controleer daarom altijd de pijpen en buizen voordat je je barbeque gaat schoonmaken. Kijk of er merkbaar vermoeidheid is, of er een barst of andere beschadigingen zichtbaar zijn. Als je bijvoorbeeld dit jaar ziet dat er een barst wordt gehouden, vervang je de pijp of buis voordat je verder gaat. Als dit je eerste stap is, zul je veel tijd besparen als je de verbindingen op de juiste manier inspecteert, herstelt en vervangt.
Stap 2: Maak alles los
Als je barbeque is uitgerust met roosters, schoonmaken van je barbeque betekent dat je alle roosters en platen moet losmaken. Als je dit doet, kan het voorkomen dat er voedselresten op de plaat blijven achter. Dit voedsel kan verbranden en uiteindelijk branden door de plaat, wat kan leiden tot een potentieel gevaarlijke situatie. Zorg ervoor dat je voedselresten en andere delen grondig schoonmaakt voordat je verder gaat.
Stap 3: Steen reiniging
Nu is het tijd om de steen of de plaat van de barbecue te reinigen.Als je regelmatig je BBQ schoonmaakt, zou het voldoende zijn om het met een schone vochtige doek of spons af te nemen.Gebruik geen staalwol, het kan schade toebrengen aan de oppervlakken. Als uw steen of plaat stevig verontreinigd is, gebruik dan een licht schuurmiddel. Je kunt ook een milde detergent gebruiken voor zwaardere verontreinigingen.
Stap 4: Schoonmaken van thermometers
Veel barbecues zijn uitgerust met thermometers, die het voorkeursniveau voor garen kunnen bepalen. Soms kan de oven de verontreiniging vastzetten, waardoor het veel moeilijker is om de temperatuur accuraat en effectief aan te passen. Naast het reinigen van de oven, gebruik dan ook een vochtige doek of een stukje bijenwas om de thermometer schoon te maken. Wrijf de verontreinigingen met voorzichtige kracht los – je wilt de leesbaarheid van de thermometer niet aantasten.
Stap 5: Vermijd de Schroef
Hoewel het schoonmaken van schroevendraaiers essentieel is voor het onderhoud van uw barbeque, vermijd het gebruik van borstels of staalwol. Dit is niet alleen ernstig versleten, maar je kunt ook het oppervlak van de schroef aantasten en de prestaties van de hoogwaardige metalen schroef beïnvloeden. Gebruik in plaats daarvan kleine borstels of poeders die speciaal vormen voor het schoonmaken van metalen schroefdraad.
Stap 6: Controleer de Grill
De grill moet regelmatig worden gereinigd om te zorgen dat het branden van de gerechten en het verspreiden van de warmte naar behoren werkt. Om de grill schoon te maken, moet je eerst het rooster verwijderen. Gebruik een stuk metaalworstelharsvijl om het rooster schoon te maken. Zorg ervoor dat je alle verontreinigingen verwijdert, terwijl je de rookontwikkeling niet te veel beïnvloedt. Het is ook belangrijk om onderin de oven te kijken naar aanwijzingen van roest. Als je roest ziet, vervang de grill dan onmiddellijk.
Stap 7: Voer periodieke controles uit
Hoewel je dit te makkelijk kunt vergeten, is het ook belangrijk om je barbeque regelmatig te controleren op regen afvoer, verbrandingsgasafvoer, luchtopeningen en dempingsopeningen. Als uw barbeque regelmatig wordt gecontroleerd, kunnen problemen met potentieel gevaarlijke verbindingen worden opgespoord en opgelost voordat er schade ontstaat.
Stap 8: Conservationele Pan
Als laatste maar niet de minste, moet u uw barbeque schoonmaken door de overlooppan schoon te maken. Deze pan bevindt zich onderaan uw barbeque en helpt bij het afvoeren van te veel vloeistof van het varkensvlees dat verbrandt. Als de pan is verzadigd met olie of vet, moet deze worden leeggehaald en grondig worden schoongemaakt. Vetten kunnen schadelijke stoffen bevatten en, als je het niet schoonmaakt, kan het ervoor zorgen dat je barbeque te smakelijk smaakt.
Schoonmaken van je barbeque is een eenvoudige en belangrijke taak. Als u de tips die hierboven zijn besproken, volgt, kunt u ervoor zorgen dat uw BBQ veilig en hygiënisch blijft. Niet alleen zal je meer genieten van je volgende barbecue-ervaring, je verlengt ook de levensduur van je barbeque, waardoor je waar voor je geld krijgt.