Barbecue schoonmaken

Een barbecue is een van de meest geliefde familiebezigheden, maar wees niet verrast dat een goede schoonmaakbeurt noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat jouw barbecue in goede staat blijft. Barbecues kunnen alleen maar perfect smaken als ze goed onderhouden worden, dus als je klaar bent met barbecueën zijn er enkele stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat jouw barbecue er altijd zo mooi en schoon uitziet als op de dag dat je hem kocht. Gelukkig is het schoonmaken van een barbecue niet zo moeilijk als het lijkt.

Voorbereiding op de schoonmaak

Voordat je begint met het schoonmaken van je barbecue, moet je het apparaat helemaal afkoelen. Dit proces kan een paar uur duren, dus zorg ervoor dat je het vroeg genoeg begint als je ’s avonds een partij hebt gehad. Een goed idee is om de barbecue na elk gebruik even af te koelen.

Grill schoonmaken

Het grillelement is het meest kritische deel. Wrijf het grillelement met een stevig borstel, bestrooid met een beetje zout, om het zwaardere vuil en opspattende voedselresten te verwijderen. Doe dit met een stuk aluminiumfolie om het te beschermen. Als je klaar bent, veeg je de barbecue schoon met een vochtige doek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Hitteelementen schoonmaken

De hitteelementen kunnen ook vuil worden, vooral als je veel met je barbecue hebt gekookt. Het is een goed idee om ze regelmatig te reinigen met een stofzuiger of een klein borsteltje. Het is belangrijk dat je de hitteelementen droog en stofvrij houdt, om te voorkomen dat het voedselworst vuil wordt. Verwijder ook alle verkoold voedsel of as van de hitteelementen.

Vetfilters en smakelijke luidsprekers schoonmaken

Vetfilters en smakelijke luidsprekers in de grill moeten regelmatig schoongehouden worden om te zorgen dat er geen voedselresten op en in de grill achterblijven. Neem de vetfilters uit de grill en maak ze schoon met warm water en een mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat je alle voedselresten verwijderd voordat je de filters terugzet in de grill.

Smakelijke luidsprekers moeten worden schoongemaakt door ze in warm, schoon water te dopen. Voeg een klein beetje afwasmiddel toe en laat ze dan een paar minuten in het water staan voordat je ze eruit haalt. Veel barbecues hebben brandende elementen onder de smakelijke luidsprekers. Stel deze elementen in op een lage stand, zet een schaal met warm water eronder en voeg wat afwasmiddel toe. Laat het een paar minuten zo staan tot het vuil loslaat.

Buitenkant schoonmaken

Gebruik een vochtige lap en een mild afwasmiddel om het buitenoppervlak van de barbecue schoon te maken. Pas op met staalwol en metalen borstels omdat ze krassen of beschadigingen kunnen veroorzaken. Gebruik enkel zachte doeken of een spons voor het oppervlak.

Als er achtergrondbranden in de barbecue zijn, moet je de buitenkant insmeren met een frituurolie om het te beschermen tegen vocht. Frituurolie voorkomt corrosie en degradeert niet in chemische stoffen bij hoge temperaturen.

Stappen na het schoonmaken

Jouw barbecue is nu klaar om opgeslagen te worden. Verwijder de batterijen uit de hitteelementen en sluit alle branderelementen af voordat je de barbecue opruimt. Als je de barbecue wilt opslaan, zorg er dan voor dat je hem netjes afdekt met een passende hoes. Als u uw barbecue vaker wilt gebruiken, zorg er dan voor dat hij goed warm wordt voordat je er voedsel op grilt, op deze manier voorkom je dat er rode maaltijden worden opgeslagen.

Houd de grill schoon en voeg levensduur toe!

Het schoonmaken van uw barbecue is eigenlijk heel eenvoudig. De lucht schoonmaken met een stofzuiger, het vuil en het voedsel eraf halen met een schone lap en de buitenkant schoonmaken met een vochtige doek. Door je barbecue regelmatig schoon te maken verleng je de levensduur ervan en voorkom je dat er aanslag of roestvorming optreedt. Door goed onderhoud kun je ervoor zorgen dat je barbecue er steeds schoon en mooi uitziet!

Plaats een reactie