Barbecue schoonmaken

Een barbecue is een van de meest geliefde familiebezigheden, maar wees niet verrast dat een goede schoonmaakbeurt noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat jouw barbecue in goede staat blijft. Barbecues kunnen alleen maar perfect smaken als ze goed onderhouden worden, dus als je klaar bent met barbecueën zijn er enkele stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat jouw barbecue er altijd zo mooi en schoon uitziet als op de dag dat je hem kocht. Gelukkig is het schoonmaken van een barbecue niet zo moeilijk als het lijkt.

Voorbereiding op de schoonmaak

Voordat je begint met het schoonmaken van je barbecue, moet je het apparaat helemaal afkoelen. Dit proces kan een paar uur duren, dus zorg ervoor dat je het vroeg genoeg begint als je ’s avonds een partij hebt gehad. Een goed idee is om de barbecue na elk gebruik even af te koelen.

Grill schoonmaken

Het grillelement is het meest kritische deel. Wrijf het grillelement met een stevig borstel, bestrooid met een beetje zout, om het zwaardere vuil en opspattende voedselresten te verwijderen. Doe dit met een stuk aluminiumfolie om het te beschermen. Als je klaar bent, veeg je de barbecue schoon met een vochtige doek.

Hitteelementen schoonmaken

De hitteelementen kunnen ook vuil worden, vooral als je veel met je barbecue hebt gekookt. Het is een goed idee om ze regelmatig te reinigen met een stofzuiger of een klein borsteltje. Het is belangrijk dat je de hitteelementen droog en stofvrij houdt, om te voorkomen dat het voedselworst vuil wordt. Verwijder ook alle verkoold voedsel of as van de hitteelementen.

Vetfilters en smakelijke luidsprekers schoonmaken

Vetfilters en smakelijke luidsprekers in de grill moeten regelmatig schoongehouden worden om te zorgen dat er geen voedselresten op en in de grill achterblijven. Neem de vetfilters uit de grill en maak ze schoon met warm water en een mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat je alle voedselresten verwijderd voordat je de filters terugzet in de grill.

Smakelijke luidsprekers moeten worden schoongemaakt door ze in warm, schoon water te dopen. Voeg een klein beetje afwasmiddel toe en laat ze dan een paar minuten in het water staan voordat je ze eruit haalt. Veel barbecues hebben brandende elementen onder de smakelijke luidsprekers. Stel deze elementen in op een lage stand, zet een schaal met warm water eronder en voeg wat afwasmiddel toe. Laat het een paar minuten zo staan tot het vuil loslaat.

Buitenkant schoonmaken

Gebruik een vochtige lap en een mild afwasmiddel om het buitenoppervlak van de barbecue schoon te maken. Pas op met staalwol en metalen borstels omdat ze krassen of beschadigingen kunnen veroorzaken. Gebruik enkel zachte doeken of een spons voor het oppervlak.

Als er achtergrondbranden in de barbecue zijn, moet je de buitenkant insmeren met een frituurolie om het te beschermen tegen vocht. Frituurolie voorkomt corrosie en degradeert niet in chemische stoffen bij hoge temperaturen.

Stappen na het schoonmaken

Jouw barbecue is nu klaar om opgeslagen te worden. Verwijder de batterijen uit de hitteelementen en sluit alle branderelementen af voordat je de barbecue opruimt. Als je de barbecue wilt opslaan, zorg er dan voor dat je hem netjes afdekt met een passende hoes. Als u uw barbecue vaker wilt gebruiken, zorg er dan voor dat hij goed warm wordt voordat je er voedsel op grilt, op deze manier voorkom je dat er rode maaltijden worden opgeslagen.

Houd de grill schoon en voeg levensduur toe!

Het schoonmaken van uw barbecue is eigenlijk heel eenvoudig. De lucht schoonmaken met een stofzuiger, het vuil en het voedsel eraf halen met een schone lap en de buitenkant schoonmaken met een vochtige doek. Door je barbecue regelmatig schoon te maken verleng je de levensduur ervan en voorkom je dat er aanslag of roestvorming optreedt. Door goed onderhoud kun je ervoor zorgen dat je barbecue er steeds schoon en mooi uitziet!

Plaats een reactie