Bankstel schoonmaken

Het juiste schoonmaken van je bankstel is een belangrijk onderdeel van de zorg voor je meubels. Zo zal het je bankstel niet alleen een lange levensduur geven, maar zal het er ook goed uitzien. Het schoonmaken van je bankstel moet goed en grondig gedaan worden, maar het is niet al te lastig. In dit artikel zal je stap voor stap leren hoe je je bankstel schoon kunt maken!

Stap 1: Voorbereiding en materiaal verzamelen

Voordat je je bankstel schoonmaakt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In de eerste plaats moet je uitzoeken welk materiaal je nodig hebt. Pas op dat je geen schadelijke stoffen zoals spiritus of bleach gebruikt. Ze kunnen je meubels beschadigen. Een bezem, stofzuiger, microvezeldoek, warm water met zeep, niet-abrasieve wasserette en eventueel een zachte borstel zijn voldoende om je bankstel te schoonmaken.

Voor je je bankstel schoonmaakt, is het belangrijk om eerst het stof te verwijderen. Dit kan met een bezem, microvezeldoek of stofzuiger. Gebruik bij voorkeur een borstelloze stofzuigerslang om de stofophoping te verminderen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 2: Afnemen en reinigen

Nadat je de stof hebt verwijderd, kun je aan de slag met het schoonmaken van je bankstel. Begin altijd met het afnemen van vuil en vetvlekken. Gebruik hiervoor een niet-abrasieve wasserettes en warm water met een neutrale zeep. Sluit af met een zachte doek. Als je bankstel van stof is, kun je het beste een mild reinigingsmiddel gebruiken. Als je met stoffen bekledingen hebt, zorg er dan voor dat je een reinigingsmiddel kiest dat goed is voor die stof.

Stap 3: Zakken

Als je bankstel kussens heeft, moeten deze ook worden schoongemaakt. Kussens moeten regelmatig worden gestoomd of gewassen om stof te verwijderen. Zorg er altijd voor dat je het juiste reinigingsmiddel gebruikt voor de stof van je kussens. Een keer per maand moet je ook de zakken uit je bankstel verwijderen. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond zonder borstel om het stof te verwijderen.

Stap 4: Veilig afdrogen

Nadat je je meubels hebt schoongemaakt, is het belangrijk om alles goed af te drogen. Gebruik een zachte en droge doek om het overtollige vocht op te nemen. Laat het meubilair vervolgens goed drogen in de lucht. Controleer uiteindelijk of er geen vlekken meer achterblijven.

Stap 5: Bescherming

Voor meer kleurbehoud en om kleine schade te voorkomen, kun je je bankstel beschermen met behulp van meubelbeschermers en meubelhoes. Dit zal ervoor zorgen dat het bankstel minder kans heeft op slijtage en uiteindelijk langer meegaat. Bovendien voorkom je zo ook dat het stof en huisstofdeeltjes op het bankstel blijven liggen.

Conclusie

Schoonmaken van je bankstel verlengt de levensduur en houdt het er uitstekend uitzien. Met de juiste voorbereiding, producten en stappen kun je je bankstel zelf schoonmaken zonder schadelijk te zijn voor je meubels. Vergeet niet dat regelmatig schoonmaken essentieel is om je bankstel in een goede conditie te houden!

Plaats een reactie