Bambook schoonmaken

Het schoonmaken van Bambook is belangrijk voor de levensduur ervan. Het wordt aanbevolen dat u uw Bambook regelmatig schoonmaakt om het in goede conditie te houden en de levensduur ervan te verlengen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je je Bambook het beste kunt schoonmaken.

Stap 1 – Afnemen en vegen

Voordat u beginnen te schoonmaken, moet u eerst stof afnemen en vegen. Gebruik een stofdoek om stof af te nemen van het oppervlak van de Bambook. Voel vervolgens de lucht eromheen om te zien of er stof in het toetsenbord zit. Gebruik een mild veegmiddel om het toetsenbord stofvrij te maken.

Stap 2 – Schoonmaken met schoonmaakmiddel

Doe wat mild schoonmaakmiddel in warm water en dweil de grondstoffen van de Bambook. Gebruik een vochtige doek en ga voorzichtig over het toetsenbord, bedieningspaneel, plastics, lederen onderdelen en scherm. Gebruik geen schoonmaakmiddel met ammonia of oplosmiddelen omdat dit schade kan toebrengen aan uw Bambook.

Stap 3 – Natmaken en afdrogen

Gebruik na het schoonmaken met schoonmaakmiddel een droge, zachte doek om eventueel vocht op te nemen. Als er waterdruppels op de integraal aan de fabrieksranden komen, lager dan 1 cm, laat de Bambook dan 1 à 2 uur drogen voordat u verder gaat.

Stap 4 – Wisselstukken schoonmaken

Het schoonmaken van het interne wisselstukken is ook belangrijk. Gebruik een stofborstel om stof uit het wisselstuk rechtsonder van de Bambook te verwijderen. Om te voorkomen dat er stof het interne componenten binnendringen, gebruik een afdichtingen kit om de componenten te verlijmen.

Stap 5 – Computerscherm reinigen

De meeste Bambooks hebben een scherm dat kan worden schoongemaakt met een zachte doek. Gebruik geen scherp materiaal en nooit water of een schoonmaakmiddel om het scherm schoon te maken. Als uw Bambook de mogelijkheid heeft een touchscreen scherm te hebben, gebruik dan geen alcohol of andere chemische schoonmaakmiddelen. Gebruik een microvezel doek om het scherm schoon te maken.

Stap 6 – Accu schoonmaken

De accu in uw Bambook heeft enige speciale aandacht nodig bij het schoonmaken. Gebruik hiervoor geen chemisch schoonmaakmiddel, maar een droge doek om het af te vegen. U moet het oppervlak van de accu ook zorgvuldig inspecteren op vuil en stof. Als u vervuiling ziet, gebruik dan nooit een chemisch schoonmaakmiddel, maar gebruik een zacht vochtig middel en de zachte doek die ook voor het scherm gebruikt wordt.

Stap 7 – Inspectie

Na het schoonmaken, laat u uw Bambook dan nog eens inspecteren. Controleer of er geen stof of vuil op de randen, knoppen of USB-poorten bevinden. Als er stof, vuil of ander vuil te vinden is, herhaal dan de schoonmaak- en inspectieprocedure. Controleer ook of alle bedieningselementen goed werken.

Stap 8 – Opslaan

Als alle onderdelen vuilvrij zijn en goed werken, is het tijd om de Bambook op te slaan. Plaats de Bambook in een schone, stofvrije omgeving. Als u de Bambook opbergt, gebruik dan een katoenen doek om het oppervlak te bedekken. Dit om te voorkomen dat er stof, vervuiling of vocht op het apparaat achterblijft.

Conclusie

Het schoonmaken Bambook is belangrijk om de levensduur te verlengen. In dit artikel hebben we de beste manier beschreven hoe je je Bambook kunt schoonmaken. Volg de bovenstaande stappen en het schoonmaken zal een eitje zijn. Als je je Bambook goed onderhoud en schoonmaakt, zal hij je vele jaren goede diensten bewijzen.

Plaats een reactie