Bakplaat schoonmaken

Je bakplaat is een van de kostbaarste keukengerei en als je deze op de juiste manier schoonmaakt, kan je er vele jaren van genieten. Het schoonmaken van een bakplaat is vrij eenvoudig, maar het vereist wat tijd en geduld om het goed en grondig te doen. Hier zijn enkele stappen om te volgen als je je bakplaat wilt schoonmaken.

Stap 1: Verwijder overtollig vet en olie

Als je de bakplaat voor de eerste keer gaat schoonmaken, moet je eerst alle overtollig vet of olie verwijderen. Neem een vochtig doekje en veeg je plaat af om al het afval te verwijderen. Gebruik géén metalen voorwerpen of schuurspons, omdat deze de kwaliteit van de plaat kunnen aantasten.

Stap 2: Breng schoonmaakmiddel aan

Gebruik een niet-scherp schoonmaakmiddel, zoals een watervrij afwasmiddel, en foliepapiertjes om de plaat te reinigen. Wrijf energiek in kringbewegingen als je met je schoonmaakmiddel loopt. Vergeet niet om alle hoeken en kanten goed schoon te maken. Als je klaar bent met schoonmaken, veeg je de plaat af met een vochtig doekje. Laat de plaat vervolgens drogen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: Maak de plaat nat

Voor de volgende stap is het handig om de plaat nat te maken. Gebruik een vochtige doek of een veger om het water op te pakken en giet het dan over de plaat. De warmte van het water zal het vuil helpen losmaken en maakt het makkelijker om de plaat te schoon te maken.

Stap 4: Boor al het vuil

Nadat je de plaat nat hebt gemaakt, kun je beginnen met het schoonmaken. Gebruik een borstel om het vuil los te borstelen. Ga langzaam te werk om verschillende kanten en hoeken schoon te maken. Gebruik géén schuurspons of andere scherpe voorwerpen om de plaat te schoon te maken. Dit kan de kwaliteit van de plaat aantasten of de coating beschadigen. Vergeet ook niet om aan de binnenkant van de plaat te schoonmaken, zodat er geen vuil en vet achterblijft.

Stap 5: Spoel de plaat af

Na het schoonmaken moet je de plaat afspoelen. Gebruik water uit een emmer of een tuinslang om de plaat af te spoelen. Let erop dat al het vuil en schoonmaakmiddel van de plaat wordt verwijderd. Veeg de plaat vervolgens af met een droge doek en laat deze vervolgens drogen.

Stap 6: Breng een nieuwe coating aan

Als je bakplaat volledig is schoongemaakt, kun je een nieuwe coating aanbrengen. Er zijn verschillende coatings op de markt en je kunt ze gemakkelijk aanbrengen met een doek. Breng de coating aan op dezelfde manier als je het schoonmaakmiddel hebt aangebracht en wrijf het grondig in met kringbewegingen. Laat de coating vervolgens aan de plaat drogen.

Stap 7: Ga op inspectie uit

Inspecteer de plaat nadat je deze hebt schoongemaakt en al het vuil en vet is verdwenen. Als het vuil nog steeds aanwezig is, kun je nog een laag schoonmaakmiddel aanbrengen om het volledig te verwijderen. Controleer ook of er geen problemen zijn met de coating. Als je twijfels hebt, neem dan contact op met een professional voor advies.

Stap 8: Bewaar de plaat op de juiste manier

Nu je je Bakplaat schoon hebt gemaakt, moet je ook ervoor zorgen dat je de plaat op de juiste manier bewaart. Ber Je de plaat op in een vochtige en schone omgeving, zodat geen stof of vuil erop kan komen. Om te voorkomen dat er schimmel op de plaat komt, raden we je aan om de plaat op te hangen of op te bergen in een kast of schuif. Een goede manier om het schoonmaken te vergemakkelijken, is ervoor te zorgen dat je de plaat regelmatig schoonmaakt. Hierdoor houd je de plaat in een optimale staat en verleng je de levensduur ervan.

Plaats een reactie