Badkamertegels schoonmaken

Badkamertegels zijn een populair decoratief element dat vaak wordt gebruikt bij badkamerrenovatieprojecten. Badkamertegels kunnen worden gebruikt om stijl en persoonlijkheid toe te voegen, maar ook om verschillende technische, constructieve en decoratieve functies te vervullen. Of je nu gebakken keramiek, glazen tegels of natuursteen gebruikt: er is regelmatig onderhoud vereist om de tegels schoon te houden en de levensduur ervan te verlengen. Hieronder staan een aantal tips over hoe je je badkamertegels het beste kunt schoonmaken.

Stappen voor het schoonmaken van je badkamertegels

Stap 1: Verwijder het vuil

Het eerste dat je moet doen om je badkamertegels goed te kunnen schoonmaken, is het vuil verwijderen. Dit doe je met een zacht borsteltje en een speciale tegelschoonmaakoplossing. Sommige schoonmaakmiddelen hebben een vooraf gevulde vernevelaar die een schuimende actie op de tegels vormt, wat helpt om de stofresten los te maken.

Deze stofresten kunnen worden verwijderd met een zachte doek. Gebruik een schuursponsje om hardnekkig vuil te verwijderen en de groeven in de tegels te reinigen. Gebruik echter nooit schurende poetsmiddelen, omdat dit de oppervlaktestructuur van de tegels kan beschadigen.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 2: Desinfecteer de tegels

Nadat je het vuil hebt verwijderd, is het tijd om de tegels te desinfecteren. Hiervoor kun je een mild desinfecterend middel gebruiken. Dit zal helpen om bacteriën en andere schadelijke micro-organismen te verwijderen.

Voor het desinfecteren van de tegels, neem je wat desinfecterend middel en verdun je dit met wat water. Gebruik vervolgens een schone doek en smeer het desinfecterend middel over de tegels. Laat de tegels daarna 15 minuten intrekken en spoel ze vervolgens met schoon water af. Dit zal extra verontreinigingen verwijderen en zorgen dat de tegels weer glimmen.

Stap 3: Waxen

Voor veel tegelsoorten, zoals keramische of glazen tegels, kun je waxen gebruiken. Waxen gaat een laagje wax vormen op de tegels waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Het is ook een goede manier om het oppervlak te beschermen tegen schade van chemicaliën en vuil.

Om te waxen, heb je een speciale tegelwax nodig en hiermee smeer je het product op de tegels. Het kan een beetje tijd kosten om alle tegels goed in te waxen. Laat daarna de wax goed drogen en je zult zien dat de tegels er niet alleen beter uitzien, maar ook gemakkelijker schoon te houden zijn.

Stap 4: Ontvetten

Als je last hebt van vet op de tegels, kun je dit het beste verwijderen met een speciale vetverwijderaar. Maak hierbij gebruik van een doek of spons om het product te verdunnen. Gebruik vervolgens krachtige borstel om het vet los te maken. Veeg vervolgens het vet op met schoon water om de tegels schoon te maken.

Breng na het reinigen de tegels aan met glansmiddel om ze weer hun kleur en glans terug te geven. Dit zal ervoor zorgen dat de tegels er niet alleen fris en schoon uitzien, maar ook beschermd zijn tegen vuil en verontreinigingen.

Stap 5: Blijf de tegels schoonhouden

Het allerbelangrijkste bij het schoonmaken van je badkamertegels is het regelmatig schoonmaken. Het is een goed idee om je tegels één keer per week schoon te maken door stof, vuil en eventueel olie of vet te verwijderen, afhankelijk van wat er op de tegels te vinden is. Als je dit regelmatig doet, voorkom je dat stof en vuil de tegels aantasten en een laag vormen.

Naast het regelmatig reinigen van de tegels, is het ook belangrijk om je badkamer goed te ventileren. Dit zal helpen om vocht en zweet te voorkomen, een van de belangrijkste oorzaken van schimmels en schimmelsporen in badkamers. Je kunt een goede ventilator of een raam met hor laten openstaan als je de badkamer gebruikt, om te voorkomen dat vocht in de lucht wordt gehouden.

Conclusie

Badkamertegels schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je badkamer. Door de voltooiing van de stappen die hierboven beschreven zijn, kun je ervoor zorgen dat je tegels er altijd schoon en glanzend uitzien. Bovendien zullen je badkamertegels goed beschermd zijn en zal de levensduur ervan een stuk langer zijn.

Mocht je hulp nodig hebben bij het schoonmaken van je badkamertegels, vraag dan een deskundige schoonmaakspecialist om je te helpen. Zij kunnen je adviseren over het beste schoonmaakmiddel voor je tegels en je op weg helpen om ervoor te zorgen dat je badkamertegels altijd stralen!

Plaats een reactie