Badkamer tegels schoonmaken

Badkamer tegels schoonmaken is een klus die niet alleen nauwgezet moet worden uitgevoerd, maar ook een goede levensduur moet hebben. Je wilt immers dat je badkamertegels er perfect uitzien en de grondige reiniging hun soepelheid en glans zullen behouden. Gelukkig is het proces niet moeilijk en kun je het volgens een aantal eenvoudige stappen toepassen. Lees verder voor een stapsgewijze uitleg over het schoonmaken van je badkamertegels en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: De voorbereiding

Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat je alle materialen en benodigdheden krijgt: je hebt een emmer nodig voor het opschonen, alsook een vlakke dweil, een zachte borstel, milde schoonmaakmiddelen en een mop. Het allerbelangrijkste, voordat je begint, is je te vergewissen dat je alle producten die je gebruikt, compatibel zijn met de tegels. Je wilt niet dat je waardevolle badkamerspullen beschadigt tijdens het reinigen.

Na het verzamelen van alle benodigdheden, moet je alle rommel, zoals stukken stof, haren of etensresten, verwijderen van de tegels. Als je lijmresten of pleisters op je tegels hebt, haal die dan ook voorzichtig en voorzichtig weg. Doe vervolgens het licht aan, zodat je duidelijk ziet waar je moet schoonmaken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: reinig de tegels met uw schoonmaakmiddel

Zet je emmer met zepenwater klaar en voeg vervolgens je schoonmaakmiddel toe. Gebruik een mild reinigingsmiddel dat alleen geschikt is voor badkamers, zoals een wasmiddel, afwasmiddel of een specifiek badkamerschoonmaakmiddel. Je kunt ook een neutraal zepenproduct gebruiken. Meng je schoonmaakmiddel goed door het water, zodat het volledig is opgelost.

Veeg vervolgens je tegels voorzichtig schoon met een vochtige doek. Voeg meer schoonmaakmiddel toe aan de emmer als nodig. Vergeet niet dat je de tegels voorzichtig moet afnemen en goed moet afvegen als je klaar bent. Gebruik geen harde borstels, schuursponsjes of schuurpapier, aangezien dit de tegels kan beschadigen.

Als de tegels vuil zijn, gebruik dan een zachte borstel met antibacteriële zeep. Borstel de tegels zachtjes met een cirkelvormige beweging onder water om vieze vlekken te verwijderen. Spoel je tegels vervolgens af met stromend water en veeg ze droog met een schone doek.

Stap 3: Breng een glazen reiniger of waterstofperoxide aan

Als je de tegels hebt schoongemaakt met het schoonmaakmiddel, kun je een glazen reiniger of waterstofperoxide aanbrengen om het schoonmaakwerk af te maken. De glasreiniger zal helpen om resterende vuiligheid en vlekken te verwijderen, terwijl waterstofperoxide gericht is op het verwijderen van alle bacteriën en vuil die mogelijk op de tegels achterblijven. Gebruik een vochtige katoenen doek om de reinigers aan te brengen op de tegels en wrijf lichtjes in een cirkelvormige beweging. Controleer vervolgens of alle vlekken zijn verdwenen en spoel de tegels af met stromend water.

Als je tegels vlekken hebben van de tandpasta, kun je een waterstofperoxide gebruiken om deze te verwijderen. Vergeet niet dat je het product moet gebruiken zoals beschreven op de verpakking, zodat je de troebelheid kunt verwijderen zonder de tegels te beschadigen.

Stap 4: Bescherm en onderhoud

Nadat je je badkamertegels hebt schoongemaakt, kun je een sealer op je tegels aanbrengen. Een sealer wordt aangebracht als een laag beschermlaag, waardoor het vuil of water er niet doorheen kan, wat betekent dat je je tegels minder vaak hoeft te reinigen. Waterafstotende sealers zijn betrouwbaarder en zullen ervoor zorgen dat je tegels er goed uitzien.

Om te voorkomen dat je tegels te snel vuil worden, moet je er rekening mee houden dat je alle stof en vuil meteen uit de badkamer verwijdert. Gebruik een vochtige doek om stof van je tegels te verwijderen, wat ervoor zorgt dat je minder schoonmaakmiddel nodig hebt. Je tegels regelmatig schoonmaken en sealen is de beste manier om de glans en soepelheid te behouden.

Conclusie

Het schoonmaken van je badkamertegels is een eenvoudig proces en als je het goed doet, verleng je de levensduur ervan. Houd er rekening mee dat je alleen geschikte producten gebruikt die niet schadelijk zijn voor je tegels en vergeet niet om een sealer aan te brengen voor extra bescherming. Als je dit artikel hebt gelezen, weet je precies hoe je je tegels moet schoonmaken en kun je je volgende badkamerschoonmaakklus zonder zorgen aan.

Plaats een reactie