Badkamer tegels schoonmaken

Badkamer tegels schoonmaken is een klus die niet alleen nauwgezet moet worden uitgevoerd, maar ook een goede levensduur moet hebben. Je wilt immers dat je badkamertegels er perfect uitzien en de grondige reiniging hun soepelheid en glans zullen behouden. Gelukkig is het proces niet moeilijk en kun je het volgens een aantal eenvoudige stappen toepassen. Lees verder voor een stapsgewijze uitleg over het schoonmaken van je badkamertegels en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: De voorbereiding

Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat je alle materialen en benodigdheden krijgt: je hebt een emmer nodig voor het opschonen, alsook een vlakke dweil, een zachte borstel, milde schoonmaakmiddelen en een mop. Het allerbelangrijkste, voordat je begint, is je te vergewissen dat je alle producten die je gebruikt, compatibel zijn met de tegels. Je wilt niet dat je waardevolle badkamerspullen beschadigt tijdens het reinigen.

Na het verzamelen van alle benodigdheden, moet je alle rommel, zoals stukken stof, haren of etensresten, verwijderen van de tegels. Als je lijmresten of pleisters op je tegels hebt, haal die dan ook voorzichtig en voorzichtig weg. Doe vervolgens het licht aan, zodat je duidelijk ziet waar je moet schoonmaken.

Stap 2: reinig de tegels met uw schoonmaakmiddel

Zet je emmer met zepenwater klaar en voeg vervolgens je schoonmaakmiddel toe. Gebruik een mild reinigingsmiddel dat alleen geschikt is voor badkamers, zoals een wasmiddel, afwasmiddel of een specifiek badkamerschoonmaakmiddel. Je kunt ook een neutraal zepenproduct gebruiken. Meng je schoonmaakmiddel goed door het water, zodat het volledig is opgelost.

Veeg vervolgens je tegels voorzichtig schoon met een vochtige doek. Voeg meer schoonmaakmiddel toe aan de emmer als nodig. Vergeet niet dat je de tegels voorzichtig moet afnemen en goed moet afvegen als je klaar bent. Gebruik geen harde borstels, schuursponsjes of schuurpapier, aangezien dit de tegels kan beschadigen.

Als de tegels vuil zijn, gebruik dan een zachte borstel met antibacteriële zeep. Borstel de tegels zachtjes met een cirkelvormige beweging onder water om vieze vlekken te verwijderen. Spoel je tegels vervolgens af met stromend water en veeg ze droog met een schone doek.

Stap 3: Breng een glazen reiniger of waterstofperoxide aan

Als je de tegels hebt schoongemaakt met het schoonmaakmiddel, kun je een glazen reiniger of waterstofperoxide aanbrengen om het schoonmaakwerk af te maken. De glasreiniger zal helpen om resterende vuiligheid en vlekken te verwijderen, terwijl waterstofperoxide gericht is op het verwijderen van alle bacteriën en vuil die mogelijk op de tegels achterblijven. Gebruik een vochtige katoenen doek om de reinigers aan te brengen op de tegels en wrijf lichtjes in een cirkelvormige beweging. Controleer vervolgens of alle vlekken zijn verdwenen en spoel de tegels af met stromend water.

Als je tegels vlekken hebben van de tandpasta, kun je een waterstofperoxide gebruiken om deze te verwijderen. Vergeet niet dat je het product moet gebruiken zoals beschreven op de verpakking, zodat je de troebelheid kunt verwijderen zonder de tegels te beschadigen.

Stap 4: Bescherm en onderhoud

Nadat je je badkamertegels hebt schoongemaakt, kun je een sealer op je tegels aanbrengen. Een sealer wordt aangebracht als een laag beschermlaag, waardoor het vuil of water er niet doorheen kan, wat betekent dat je je tegels minder vaak hoeft te reinigen. Waterafstotende sealers zijn betrouwbaarder en zullen ervoor zorgen dat je tegels er goed uitzien.

Om te voorkomen dat je tegels te snel vuil worden, moet je er rekening mee houden dat je alle stof en vuil meteen uit de badkamer verwijdert. Gebruik een vochtige doek om stof van je tegels te verwijderen, wat ervoor zorgt dat je minder schoonmaakmiddel nodig hebt. Je tegels regelmatig schoonmaken en sealen is de beste manier om de glans en soepelheid te behouden.

Conclusie

Het schoonmaken van je badkamertegels is een eenvoudig proces en als je het goed doet, verleng je de levensduur ervan. Houd er rekening mee dat je alleen geschikte producten gebruikt die niet schadelijk zijn voor je tegels en vergeet niet om een sealer aan te brengen voor extra bescherming. Als je dit artikel hebt gelezen, weet je precies hoe je je tegels moet schoonmaken en kun je je volgende badkamerschoonmaakklus zonder zorgen aan.

Plaats een reactie