Badkamer tegels schoonmaken met azijn

Als je in je badkamer tegels hebt zullen deze vroeg of laat vuil worden. Badkamers kunnen vochtige, vuile plekken zijn waar bacteriën in bloeien. Het is belangrijk om je badkamer schoon maar ook hygiënisch te houden. Het gebruik van azijn voor het schoonmaken van je badkamer tegels kan je helpen om de schoonheid en de levensduur van je tegels te behouden. Hieronder staan tips over het schoonmaken met azijn en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de levensduur van je badkamer tegels optimaal is.

De basics

Voordat je begint met het schoonmaken van je badkamer tegels, moet je ervoor zorgen dat je eerst de basics uitvoert. Hierdoor weet je zeker dat je badkamer netjes is alvorens je de azijn gaat gebruiken. Het is belangrijk om de muren van je badkamer eerst schoon te maken met een sopje of een milde reinigingsoplossing. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de badkamertegels schoonmaken. Zorg er hierbij voor dat je elke tegel goed schoonmaakt met een zachte doek en/of borstel, zodat je zeker weet dat alle vuil wordt verwijderd.

Badkamertegels schoonmaken met azijn

Wanneer je alle basic stappen hebt doorlopen, is het tijd om de tegels te behandelen met azijn. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je dilutie van de azijn correct is. Om dit goed te doen, meng je een deel azijn met 5 delen water in een spuitfles. Azijn is een uitstekende en natuurlijke manier om je badkamer tegels schoon te maken. Het is antiseptisch en antibacterieel en zal de zichtbare bacteriën verwijderen. Daarnaast is azijn ook uitstekend als natuurlijke bleekmiddel.

Het schoonmaken met azijn is erg eenvoudig. Spray het azijn/water mengsel op elke tegel en veeg het af met een droge, schone doek. Vergeet niet om goed aandacht te besteden aan de voegen, als deze er zijn. Azijn zal ook helpen om loszittende resten van oude lijmverwijderaar te verwijderen. Als er waterkringen of etensresten op je tegels aanwezig zijn, spray dan wat extra azijn op de plekken en wrijf het voorzichtig weg met een schone doek. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is.

Levensduur verlengen met vernis

Door de levensduur en de schoonheid van je badkamertesels te verlengen, kun je de vernis gebruiken die bij je tegels past. Vernis bevat vaak een laag sterkteverzegelaar die helpt om te voorkomen dat je tegels te veel absorberen. Als je tegelvlekken hebt na het schoonmaken met azijn, moet je deze eerst verwijderen voordat je de vernis aanbrengt. Breng na het schoonmaken een laag sealer aan op je tegels. Wrijf het vervolgens licht in en herhaal deze stap twee of drie keer om een goede beschermlaag te vormen.

Conclusie

Het schoonmaken en onderhouden van je badkamertegels met azijn is een eenvoudige, goedkope manier om je badkamer er netjes en schoon uit te laten zien. Azijn is antiseptisch en effectief tegen bacteriën en reinigt je tegels op een natuurlijke manier. Daarnaast kun je de levensduur van je tegels verlengen door vernis te gebruiken. Volg de bovenstaande stappen om je badkamertegels goed schoon te maken en te behandelen!

Plaats een reactie