Badkamer tegels schoonmaken met azijn

Als je in je badkamer tegels hebt zullen deze vroeg of laat vuil worden. Badkamers kunnen vochtige, vuile plekken zijn waar bacteriën in bloeien. Het is belangrijk om je badkamer schoon maar ook hygiënisch te houden. Het gebruik van azijn voor het schoonmaken van je badkamer tegels kan je helpen om de schoonheid en de levensduur van je tegels te behouden. Hieronder staan tips over het schoonmaken met azijn en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de levensduur van je badkamer tegels optimaal is.

De basics

Voordat je begint met het schoonmaken van je badkamer tegels, moet je ervoor zorgen dat je eerst de basics uitvoert. Hierdoor weet je zeker dat je badkamer netjes is alvorens je de azijn gaat gebruiken. Het is belangrijk om de muren van je badkamer eerst schoon te maken met een sopje of een milde reinigingsoplossing. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de badkamertegels schoonmaken. Zorg er hierbij voor dat je elke tegel goed schoonmaakt met een zachte doek en/of borstel, zodat je zeker weet dat alle vuil wordt verwijderd.

Badkamertegels schoonmaken met azijn

Wanneer je alle basic stappen hebt doorlopen, is het tijd om de tegels te behandelen met azijn. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je dilutie van de azijn correct is. Om dit goed te doen, meng je een deel azijn met 5 delen water in een spuitfles. Azijn is een uitstekende en natuurlijke manier om je badkamer tegels schoon te maken. Het is antiseptisch en antibacterieel en zal de zichtbare bacteriën verwijderen. Daarnaast is azijn ook uitstekend als natuurlijke bleekmiddel.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Het schoonmaken met azijn is erg eenvoudig. Spray het azijn/water mengsel op elke tegel en veeg het af met een droge, schone doek. Vergeet niet om goed aandacht te besteden aan de voegen, als deze er zijn. Azijn zal ook helpen om loszittende resten van oude lijmverwijderaar te verwijderen. Als er waterkringen of etensresten op je tegels aanwezig zijn, spray dan wat extra azijn op de plekken en wrijf het voorzichtig weg met een schone doek. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is.

Levensduur verlengen met vernis

Door de levensduur en de schoonheid van je badkamertesels te verlengen, kun je de vernis gebruiken die bij je tegels past. Vernis bevat vaak een laag sterkteverzegelaar die helpt om te voorkomen dat je tegels te veel absorberen. Als je tegelvlekken hebt na het schoonmaken met azijn, moet je deze eerst verwijderen voordat je de vernis aanbrengt. Breng na het schoonmaken een laag sealer aan op je tegels. Wrijf het vervolgens licht in en herhaal deze stap twee of drie keer om een goede beschermlaag te vormen.

Conclusie

Het schoonmaken en onderhouden van je badkamertegels met azijn is een eenvoudige, goedkope manier om je badkamer er netjes en schoon uit te laten zien. Azijn is antiseptisch en effectief tegen bacteriën en reinigt je tegels op een natuurlijke manier. Daarnaast kun je de levensduur van je tegels verlengen door vernis te gebruiken. Volg de bovenstaande stappen om je badkamertegels goed schoon te maken en te behandelen!

Plaats een reactie