Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken is een belangrijke taak die regelmatig moet worden uitgevoerd om de ruimte fris en schoon te houden. Het landelijke gemiddelde is ongeveer eens per twee weken, maar het kan verschillen naar gelang de omstandigheden. Door de juiste stappen te volgen bij het schoonmaken van de badkamer, draagt u bij aan de levensduur van deze ruimte en kunt u deze hygiënisch houden.

Stap 1: Stof en dode insecten verwijderen

Voordat je begint met badkamerschoonmaken, is het belangrijk om alle stof en andere vuil op te ruimen. Begin met het schoonmaken van de uitstralers, de muren en de vloer. Gebruik een stofzuiger of stofwisser om al het licht stof weg te halen, met name op hogere delen van de muur, zoals plinten, kroonlijsten en scharnieren. Als er nog insecten in de ruimte zijn, ruim deze dan zo veel mogelijk op met een pluisvrije doek.

Stap 2: Reinig alle oppervlakken

Zodra al het stof weg is, gebruik zeep of een speciaal badkamerschoonmaakmiddel om alle oppervlakken schoon te maken. Begin met de wastafel en de badkuip en werk daarna door naar de toiletpot, het toiletzitje en de douch- of badkamerwanden. Gebruik handige schoonmaaktools zoals een borstel of spons om hardnekkig vuil verwijderen of om hoeken en versleten plekken mee schoon te maken.

Stap 3: Reiniging van douchegordijnen en deuren

Badkamer tussendeuren en douchegordijnen zijn overtuigd van vuil, bacteriën en schimmels, dus bij het schoonmaken van de badkamer mag u deze niet vergeten. Dus veeg deze schoon met het goede schoonmaakmiddel en loop deze af met een vochtige doek. U kunt ook een douchegordijnbak gebruiken voor het schoonmaken van de douchegordijn.

Stap 4: Voeg toe aan routine

Het schoonmaken van de badkamer hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Als je je badkamer goed schoonmaakt en onderhoudt, kun je langer van de ruimte genieten. Voeg badkamer schoonmaken toe aan je schoonmaakroutine en zorg ervoor dat je het eens per twee weken doet om zo hygiënische en veilige resultaten te ontvangen.

Stap 5: Laatste touch-up

Ten slotte, na het schoonmaken van elk oppervlak, moet je nog wat doen om de badkamer nog aantrekkelijker te maken. Gebruik glasreiniger en papieren handdoeken om alle glazen oppervlakken in de badkamer, zoals spiegels, schalen en badkamerraam, te reinigen. Je kunt ook wat luchtverfrissers aanbrengen om de ruimte te laten ruiken. Vergeet ook niet de wastafel leeg te maken of de kastjes te verschonen.

Plaats een reactie