Badkamer schoonmaken met baking soda

Waarom baking soda?

Baking soda is een uitermate geschikte en milieuvriendelijke manier om je badkamer op te ruimen en schoon te maken. Het is een natuurlijk en zacht schoonmaakmiddel dat niet giftig is voor mens en milieu. Bovendien is het een multi-inzetbaar product. Je kunt er je badkamer mee schoonmaken, maar ook kunt je er je vloer mee schrobben, je vloerbedekking mee reinigen en het verwijdert ook hardnekkige kalkaanslag. Baking soda is dus een kostenefficiënt product en bespaart je een hoop tijd en moeite.

Stappenplan badkamer schoonmaken met baking soda

Het schoonmaken van je badkamer met baking soda is eenvoudig. Volg onderstaand stappenplan:

Hoe de levensduur van de badkamer te verlengen?

Het is van groot belang om je badkamer regelmatig schoon te houden, om zo de levensduur van je badkamer te verlengen. Bij regelmatig schoonmaken voorkom je dat er al te veel kalkaanslag of teer op de muren, vloer of douchecabine komt. Regelmatig schoonmaken voorkomt ook dat er ander vuil in de badkamer depositieert.

Wanneer je je badkamer schoonmaakt met baking soda, dan is het van belang om na te gaan of baking soda geschikt is voor je bepaalde vloer- of tegelsoort. Wanneer je dit niet weet, kun je het beste een kleine testdruppel gebruiken die je op een minder zichtbare plaats doet. Laat het staan en kijk of er geen schade is ontstaan.

Daarnaast is het verstandig om de leidingen en douchecabine regelmatig te controleren. Laat eventuele kalkaanslag of verkleuring verwijderen door een professionele schoonmaker. Op deze manier verleng je de levensduur van je badkamer en voorkom je dat je badkamer gaat verkleuren of dat er kalkaanslag ontstaat.

Conclusie

Er bestaan veel mogelijkheden om je badkamer te reinigen met behulp van schoonmaakmiddelen. Baking soda biedt als schoonmaakmiddel een milieuvriendelijke oplossing, is multi-inzetbaar, kostenefficiënt en verlengt de levensduur van de badkamer. Volg daarom bovenstaand stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer met baking soda en verleng de levensduur van je badkamer.

Plaats een reactie