Autoruit binnenkant schoonmaken

Vuil op de binnenkant van de autoruit kaatst het licht en kan leiden tot een oncomfortabele rit. Het kan ook gevaarlijk zijn als het vuil heel dicht op het raam ligt, het raambedieningspaneel of voorruitkanalen wat gevaarlijk kan zijn. Maar gelukkig is het niet moeilijk om de autoruit binnenkant schoonmaken en bloemtoonhoeveelheid te verlengen. In dit artikel laten we je zien hoe je een autoruit makkelijk kunt schoonmaken.

Stap 1: Verzamel benodigdheden

Om te beginnen heb je de volgende zaken nodig: een zachte autowasborstel, een stofzuiger met zachte borstelkop, microvezelsklapdoek en/of auto glasschoners, paar auto glasreiniger, autowaszeep, heldere papieren zakdoekjes.Als je deze artikelen niet bij de hand hebt, kun je ze gemakkelijk kopen in een auto-shop.

Stap 2: Voorbereiden

Het is belangrijk dat je het stof en alle vuiligheid van het glas verwijdert voordat je begint met schoonmaken.Het beste is om eerst het stof en losse vuiligheid te verwijderen met de autowasborstel.Controleer de zijkant van de voorruit en de plintjes bovenop de stoelen, omdat er stof kan zitten dat haast onmogelijk is om met een stofzuiger of borstel te verwijderen.Een goede optie is om een microvezel washandje te gebruiken, aangezien dit stof het beste kan verwijderen.

Stap 3: Reiniging

Gebruik de stofzuiger met een zachte borstelkop om het interieur te stofzuigen.De lucht uitlaat en luchtuitlaatgroeven zijn gebieden waaruit het meeste stof komt. Pas op dat je geen luchtstroom richting het glas spuit terwijl je stofzuigt. Als het stof en losse vuiligheid van het glas is verwijderd, kun je beginnen met schoonmaken. Gebruik autoglasmiddel of auto glasreiniger om het glas te reinigen. Autowaszeep kan worden gebruikt als er vlekken op het glas zijn. Sprankel het glas op met water en maak het vochtig met de auto glasreiniger. Masseer het glas voorzichtig om het te schoon te maken. Maak het glas af met heldere papieren zakdoekjes.

Stap 4: Bescherming

Voordat je de auto uit rijdt, is het een goed idee om het glas te beschermen met autoglaskippers. Autoglaskippers zijn een goede optie om het glas te beschermen tegen krassen en vuil. Breng de kleefstrip langs het glasrand aan, boven het stuurwiel, achter het stuurwiel en aan de onderkant van het instrumentenpaneel. Je kunt ook autoglaskippers op de vloer van je auto gebruiken om het tapijt te beschermen. Let op dat de autoglaskippers je rijgevoel niet belemmeren.

Stap 5: Schoonmaaktips

Hier zijn een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat je autoruit binnenkant schoon blijft:

– Gebruik geen ruwe middelen of borstels om het glas schoon te maken.
– Vermijd het gebruik van schurende producten zoals scherpe schoonmaakmiddelen of schuurpapier.
– Verwijder stoffen door krachtige luchtstralen met een stofzuiger of druksproeier.
– Gebruik autoglaskippers om het glas te beschermen.

Het is belangrijk om je voorruit goed schoon te houden, want afgezien van het feit dat je er beter uit ziet, beschermt het schone glas je ogen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon en maakt het je autorit comfortabeler. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft om je autoruit binnenkant schoon te maken.

Plaats een reactie