Auto schoonmaken binnen en buiten

Waarom is schoonmaken belangrijk?

Een auto schoonmaken is belangrijk om te voorkomen dat er schade wordt toegebracht aan je auto. Met regelmatig schoonmaken voorkom je dat er krassen op de lak ontstaan en dat er vuil in de banden komt zitten. Verder zorgt schoonmaken ervoor dat je auto er langer goed uitziet, waardoor het makkelijker is om hem te verkopen. Door af en toe een goede poetsbeurt te geven aan je auto, verleng je namelijk de levensduur en het gebruiksgemak ervan.

Hoe, en waarmee, schoonmaken?

Als je je auto binnen en buiten goed wilt schoonmaken is het belangrijk dat je diverse materialen gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld dweilen en polijstdoeken nodig voor het schoonmaken van het interieur en het exterieur van je auto. Daarnaast heb je leidingen nodig om het interieur te stofzuigen. Verder zijn er diverse speciale reinigingsmiddelen beschikbaar voor het schoonmaken van de banden, de lak en het glas. Al deze producten kun je in autowinkels of bij specialized dealers kopen.

Interieur schoonmaken

Het interieur van je auto schoonmaken doe je het beste met een dweil of een microvezeldoek. Je kunt hierbij gebruik maken van een speciale autoreinigingsmiddel of een neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik liever geen allesreiniger of schuurmiddelen, omdat deze je auto kunnen beschadigen. Zorg dat je de stoffen bekleding regelmatig stofzuigt om te voorkomen dat er zich zand en stof in de stoffen bekleding kan afzetten. Doe dit met behulp van een staalborstel en een stofzuiger waar je bijvoorbeeld luchtborstels of een borstelhulpstuk voor kunt aansluiten.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Exterieur schoonmaken

Het exterieur van je auto schoonmaken doe je met speciale autopshampoos en bandensproeiers. De autoschampoos kun je gebruiken voor het poetsen van de lak, het glas en de plastic delen. Je kunt hierbij verschillende borstels gebruiken. Bijvoorbeeld een microvezeldoek en een extra zachte borstel voor het schoonmaken van het glas en de plastic delen. Voor het schoonmaken van de banden kun je het beste een speciale bandensproeier gebruiken. Spray deze sproeier voorzichtig op de banden en laat het even intrekken. Vervolgens kun je de banden schoonmaken met een borstel of doek.

Waxen en polijsten

Na het schoonmaken van de lak zul je je auto misschien willen waxen en polijsten. Dit kun je het beste laten doen door een specialist. Die zal je auto voorzien van een krasbestendige waxlaag. Ook kan hij je auto polijsten zodat de lak weer glanst en er een mooi resultaat is. Let er wel op dat waxen en polijsten krassen ook niet helemaal verwijderen. Alleen als je je auto helemaal laat polijsten, heb je kans dat de kras verdwijnt.

Conclusie

Auto schoonmaken binnen en buiten is belangrijk om de levensduur, het gebruiksgemak en het uiterlijk van je auto te verlengen. Binnen heb je stofzuigers, microvezeldoeken en polijstdoeken nodig voor het schoonmaken. Voor het schoonmaken van het exterieur heb je autopshampoos, bandensproeiers, borstels en polijstdozen nodig. Als laatst kun je ervoor kiezen je auto met wax te behandelen of te laten polijsten. Je auto schoonmaken zal je auto er goed doen uitzien, waardoor het aantrekkelijker wordt om hem te verkopen.

Plaats een reactie