Auto leer schoonmaken

Auto leer is erg populair en wordt gebruikt voor vele doeleinden, zoals als bekleding op auto’s, fitnessapparatuur en meubels. Het is een luxe aanvoelend materiaal, dat verzorging behoeft om te blijven staan als nieuw. Voortdurend gebruik, kleding tegen de auto leer staan en het gebruik van chemicaliën en andere producten kunnen leiden tot oplossingen in het leer en het uiterlijk. Daarom is het belangrijk regelmatig Auto leer te reinigen.

Auto leer reinigen

Het reinigen van Auto leer is relatief eenvoudig. De eerste stap is het stofzuigen met een zachte borstelkopp. Houd het stofzuigmondstuk liefst evenwijdig aan het leder voor een optimaal effect. Maak daarna het leer schoon met een speciaal Auto lederreinigingsmiddel. Deze middelen voorkomen het uitdrogen en verwering van het leer. Gebruik hiervoor de bijgeleverde rubberen spons of een pluche doek. Verwijder het reinigingsmiddel daarna met een schoon, vochtig doekje. Vervolgens laat je het leer 24 uur drogen. Als allerlaatste toepassing kun je de sneldrogende Auto-lederbescherming aanbrengen. Hiermee voorkom je kleurverlies of verwering. Herhaal dit proces één tot twee keer per jaar.

Vlekken op Auto leer

Vlekken zijn het meest problematisch. Wrijf de meeste vlekken eerst met een schone, vochtige doek, zodat je leer schoon wordt en de vlekken minder worden. Maak direct daarna gebruik van een speciale Auto-lederstakinger en een pluche doek of een borstel voor het hardnekkige vuil. Na het verwijderen van de vlekken heb je het gehele oppervlak moeten reinigen met het Auto-leder reinigingsmiddel. Breng als laatste de sneldrogende Auto-lederbescherming aan, wat schaduw heeft of een mat effect achterlaat, waardoor de oppervlaktekleur wordt behouden.

Verzorging van Auto leer

Het verlengen van de levensduur en het behouden van het uiterlijk van Auto leer vereist regelmatige verzorging. Verwijder regelmatig het stof van het leer met een zachte borstel. Breng een sneldrogend Auto-lederbeschermer aan om het leer vochtafstotend te maken. Vermijd te vaak en lang contact met bepaalde chemicaliën, die bij het schoonmaken zijn gebruikt, om de duurzaamheid van het leer te verlengen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen en detergenten wanneer het reinigen van Auto leer. Dit kan het leer beschadigen en er door te kwetsbaar maken. Raak het leer ook niet aan met je blote handen, omdat de olie en vuil in de huid de kleur van de leder kunnen veranderen. Ten slotte, een leren Auto of meubel geregeld schoonmaken, de temperatuur op een redelijk niveau houden en vermijden langdurige directe zonlicht, helpt ook om het uiterlijk te behouden en het leer langer te beschermen. Als je regelmatig wat extra zorg besteed aan je Auto leer dan zal dat zeker langer mee gaan.

Plaats een reactie