Auto laten schoonmaken

Het is belangrijk om uw auto op tijd te laten schoonmaken. Door periodiek schoon te maken verlengt u namelijk de levensduur van uw auto. U hoeft er tevens niet lang aan te besteden en het is geen moeilijke klus. Hieronder leggen we uit hoe u de auto het beste kunt schoonmaken.

Stap 1: Binnenkant schoonmaken

Ten eerste is het verstandig om met stofzuigen te beginnen. Zorg ervoor dat u alle plooien en kieren stofzuigt. Waar stofzuigen niet bij kan, kunt u best blazen of vegen. Vergeet ook de vloermatten niet. Als laatste kunt u bekleding en deurpanelen behandelen. U kunt hiervoor wat allesSchoon gebruiken.

Stap 2: Buitenkant schoonmaken

Zodra de binnenkant van uw auto schoon is, kunt u verder met de buitenkant. Begin met water met een mild reinigingsmiddel of autoshampoo. U kunt dit het beste aanbrengen met een zachte spons. Schrob de auto op met ronddraaiende bewegingen. Was vervolgens de auto af met stromend water. Dan kunt u de ramen en lak met speciale vloeistoffen schoonmaken die u in de autoshop kunt krijgen.

Stap 3: Waxen

Na het reinigen van de lak kunt u de auto behandelen met was. Wax is er in twee soorten: nat waxen en droog waxen. Nat waxen is eigenlijk niet nodig als u regelmatig uw auto wast. Maar als u droog wax wilt gebruiken, kan de auto er weer als nieuw uitzien. Droog wax is perfect om krassen op de lak te herstellen. Gebruik hierbij altijd een speciaal washandje, zodat het resultaat optimaal is.

Stap 4: Banden poetsen

Tot slot kunt u uw banden poetsen. Hiervoor heeft u een speciaal producT nodig dat als schuim werkt. Breng het aan op de band en laat het even intrekken. Vervolgens kunt u de banden afspoelen. Als laatste kunt u de velgen ook nog reinigen met een speciaal producT.

Auto laten schoonmaken is een klus die niet moeilijk hoeft te zijn. Door uw auto regelmatig op de juiste manier schoon te maken verlengt u eenvoudig de levensduur. Zorg ervoor dat u de stappen zoals hierboven beschreven stapsgewijs doorloopt, dan is uw auto er zo weer als nieuw uit.

Plaats een reactie