Aquarium Schoonmaken

Het regular schoonmaken van je aquarium is misschien wel de belangrijkste taak die je hebt als aquarium eigenaar. Je aquarium kan alleen gezond blijven als je het regelmatig schoonmaakt. In dit artikel leer je hoe je aquarium schoonmaakt, waar je op moet letten en hoe je de levensduur ervan verlengt.

Waarom aquarium schoonmaken?

Als je een aquarium hebt, mag je niet vergeten dat je hier elke week iets aan moet doen. Een aquarium met vissen kan snel vol zitten met algen en ander vuil, waardoor de kwaliteit van het water verschlechtert. Dit kan schadelijk zijn voor de vis en alle andere dieren die erin leven. Ook kan het water omslachtig worden en alle kleuren en vormen verloren gaan. Daarom is het essentieel om het aquarium schoon te houden. Zorg ervoor dat je alle planten, filters, bodemplaat, pompen, stenen, etc. regelmatig schoonmaakt om een gezond aquarium te behouden.

Stappen bij het schoonmaken van aquarium

Stap 1: Verwijder de algen

Als je een algenprobleem hebt, verwijder de algen dan met een kleine borstel of een handschoen. Als er algen op het glas of decoratie zit, gebruik dan een borsteltje om het schoon te maken. Wees voorzichtig met schelpen of andere decoratie omdat deze gemakkelijk kunnen breken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: Verwissel de water

Het is belangrijk om een deel van het aquariumwater om de twee tot vier weken te verversen. De hoeveelheid water die je ververst hangt af van de soort vis die je hebt. Ook hangt het ervan af of je regelmatig voedsel aan de vissen geeft of niet. Verwijder in ieder geval elke twee weken minimaal 20-30% van het water en vervang het water met vers water.

Stap 3: Verwijder afval

De meeste vissen en planten voeden zich door voedselresten onder de bodem. Deze voedselresten worden omgezet in afval dat je kunt verwijderen met een kleine aquariumsiphon. Het verwijderen van dit afval voorkomt dat het aquarium water vuil wordt.

Stap 4: Reinig het aquarium Filtersysteem

Het aquarium filtersysteem moet minimaal om de maand worden gereinigd. Bij de reiniging moeten de filtersponsen en het filterkool worden vervangen en het filter zelf schoongemaakt. Reinig het filter met aquariumschaalreiniger en let erop dat je het filter biologisch intact laat.

Tips voor het schoonmaken van aquarium

Gebruik de juiste materialen

Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die er speciaal voor aquariums zijn. Dit houdt in dat je geen schoonmaakmiddelen met chemische stoffen gebruikt, want dit kan schadelijk zijn voor je vissen. Gebruik voor het schoonmaken van het glas een speciale aquariumschaalreiniger en voor het reinigen van de decoratie een kleine, stugge borstel.

Gebruik de juiste techniek

Als je het glas schoonmaakt, start dan altijd van buiten naar binnen. Zo vermijd je dat er stof en alg op het glas terechtkomt zonder dat je het ziet. Ook is het belangrijk om het aquarium filtersysteem van buiten naar binnen schoon te maken.

Vervang de vissen

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een aquarium kunt schoonmaken, kun je beginnen met het vervangen van de vis. Dit is vooral handig als je een aquarium met meerdere soorten vissen hebt. Zo kun je de verschillende soorten vissen eens in de zoveel tijd vervangen, waardoor je aquarium gezonder wordt. Je kunt ook een aantal nieuwe vissen aan je aquarium toevoegen om het interessant te houden.

Verleng de levensduur van het aquarium

Als je eenmaal je aquarium schoon hebt gemaakt, verleng dan de levensduur ervan door de juiste temperatuur en licht te handhaven. De juiste temperatuur zorgt ervoor dat de planten gezond blijven en de lichtsterkte zorgt ervoor dat de algen geen kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Ook is het belangrijk om de waterkwaliteit te monitorren om te zorgen dat het aquariumwater schoon en gezond blijft.

Samenvatting

Aquarium schoonmaken is een belangrijke taak voor aquarium eigenaars om een gezond aquarium te behouden. Je verwijdert algen, vervangt het water, verwijdert afval en reinigt het filtersysteem. Gebruik alleen materiaal specifiek voor aquariums om de schoonmaakklus goed te doen. Probeer ook de levensduur van het aquarium te verlengen door de juiste temperatuur en licht te handhaven.

Plaats een reactie