All weather kussens schoonmaken

All weather kussenskunnen een mooie toevoeging zijn aan uw terras of tuin. Ze zijn warm, comfortabel en eenvoudig te verplaatsen. Maar evenals andere meubels moeten de kussens af en toe schoongemaakt worden. Als je de juiste zorg toepast, kun je genieten van je all weather kussens gedurende vele jaren. Hieronder volgen enkele tips om je all weather kussens schoon te maken en in goede staat te houden.

Stofzuig het oppervlak

Door het stofzuigen van het oppervlak van de kussens worden alle vuil en stof verwijderd. Gebruik hiervoor een softbristle brush-opzetstuk om ervoor te zorgen dat de stof niet beschadigd wordt. Verwijder voorzichtig wat vuil en stof dat in de verf is geslagen – gebruik hiervoor een blokschuurpapier of een doekje.

Gebruik ontsmettingsmiddel

U kunt ontsmettingsmiddel gebruiken om overtollig vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik hiervoor een zacht doekje of borstel en bewerk de kussens voorzichtig. U kunt ook een antibacteriële spray gebruiken. Laat het middel goed intrekken voordat u het oppervlak reinigt.

Gebruik warm water en zeepsop

Gebruik warm water en zeepsop om het oppervlak van de all weather kussens te reinigen. Maak een sopje met warm water en een kleine hoeveelheid zeep en gebruik hiervan een kleine hoeveelheid om het oppervlak van de kussens te wassen. Wrijf het oppervlak zachtjes met een doekje of spons. Gebruik geen bleekmiddel of agressieve schoonmaakmiddelen – deze kunnen de stof en de bekleding beschadigen.

Verwijder overtollige vlekken

Misschien wilt u sommige vlekken verwijderen, zoals vlekken van dranken, vlekken van vocht of koffievlekken. Gebruik hiervoor een speciale vlekkenverwijderaar die geschikt is voor de betreffende stof. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze kunnen bleken of de stoffen kunnen beschadigen.

Laat het oppervlak goed drogen

Laat het oppervlak van de kussen goed drogen na het wassen met de zeepsop. U kunt de kussens naar buiten brengen om te drogen, maar zorg er wel voor dat het droog is voordat u het in huis terugbrengt. Laat het oppervlak volledig drogen alvorens het te bedekken met een kussenkleed, zodat er geen vocht of vuil achterblijft.

Verzorg de stof

Om de levensduur van de all weather kussens te verlengen is het verstandig om de stof van tijd tot tijd te verzorgen. U kunt de stof behandelen met een vlekkenbestendig spray om vlekken op afstand te houden. U kunt ook een vlekkenbestendig impregneermiddel gebruike. Dit maakt de kussen water- en vuilbestendig.

Bewaar de kussens op de juiste plaats

Ten slotte is het belangrijk om de all weather kussens op de juiste plaats te bewaren. Bewaar de kussens nooit boven de verwarming, omdat dit de stof of de bekleding kan beschadigen. Bewaar de kussens binnenshuis of in een gesloten ruimte als je ze niet gebruikt. Op deze manier blijven ze schoon en goed onderhouden.

Conclusie

All weather kussens kunnen een leuke toevoeging zijn aan uw huis, maar het is belangrijk dat u ze goed onderhoudt. Door dagelijks stof te stofzuigen, het oppervlak van tijd tot tijd schoon te maken, de stof te verzorgen en de kussens op de juiste plaats op te bergen, kunt u ervoor zorgen dat ze schoon en in goede staat blijven. Als u deze tips volgt, kunt u jarenlang van de kussens blijven genieten!

Plaats een reactie