Airfryer schoonmaken Philips

Een airfryer van Philips is een fantastische toevoeging aan elk magazijn voor het gezond koken. Het is een gemakkelijke manier om gezonde gerechten te bereiden zonder het lage vetgehalte dat met panfrituren gepaard gaat. Met een enkele Airfryer heeft u toegang tot verrassende recepten die volledig vetarm en gezond zijn. Hoewel het onmogelijk is om het vetpercentage volledig te elimineren, kan de Airfryer ervoor zorgen dat het nog lager is dan bij traditioneel panfrituren. Hoewel de Airfryer gemakkelijk te gebruiken is, is de hygiëne belangrijk en het apparaat moet regelmatig worden schoongemaakt.

Stap 1: het feitelijke schoonmaken van de buitenkant van de airfryer

Als u zich bezighoudt met de regelmatige schoonmaak van de luchtige friteuse van Philips, moet u de buitenkant schoonmaken. Gebruik om te beginnen een droge doek om stof en vuil te verwijderen. Behandel het oppervlak van de airfryer voorzichtig en gebruik geen schuurmiddel, sterk schurende schoonmaakmiddelen, chemicaliën of andere agressieve middelen. Als u merkt dat het oppervlak van de airfryer vuil is, kunt u een vochtige doek gebruiken met wat mild afwasmiddel. Wrijf het oppervlak zachtjes met de doek en spoel vervolgens de doek goed af met warm water. Houd de licht zure producten uit de buurt van de airfryer. Gebruik geen agressieve middelen en schrob het oppervlak niet. Nadat u klaar bent met het schoonmaken van de buitenkant van de airfryer, moet u het oppervlak afvegen met een droge, schone doek. Laat de airfryer volledig drogen voor u het apparaat gebruikt.

Stap 2: schoonmaken van de mand

De airfryer heeft een metalen mand waar het eten in wordt gedaan. Hiernaast heeft de mand een geperforeerd deksel met gaten in de zijkant. De mand met deksel kun je verwijderen zodat je de binnenkant van de airfryer kunt schoonmaken. De mand en het deksel kunnen in een vaatwasser worden gereinigd of in warm sop worden gewassen. Alvorens naar de vaatwasser te gaan, moeten de mand en de deksel met warm sop en een harde borstel worden schoongemaakt om alle restanten te verwijderen. Als er geen resten van eten overblijven dan kun je de mand en het deksel in de vaatwasser reinigen. Als je geen vaatwasser hebt, kun je het beste de mand en het deksel afschrobben met warm zeepwater.

Stap 3: schoonmaken van de binnenkant van de airfryer

De binnenkant van de airfryer moet ook gereinigd worden om vuil en vet te verwijderen. Gebruik om te beginnen een droge, zachte doek en verwijder hardnekkig vuil. Vervolgens kun je de binnenkant met een vochtige doek schoonmaken, zodat al het resterende vuil wordt verwijderd. Wrijf alle oppervlakken voorzichtig met de natte doek en wrijf daarna opnieuw over het oppervlak met een schone, droge doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen om de binnenkant van de airfryer schoon te maken. Als er hardnekkig vuil op de binnenkant zit, raden we aan om een rubbing alcohol-wateroplossing te gebruiken. Giet een kleine hoeveelheid op het vuil en wrijf daarna voorzichtig het oppervlak schoon. Als laatste moet u het oppervlak afvegen met een droge, schone doek. Laat de binnenkant volledig drogen voor u het apparaat gebruikt.

Stap 4: uitlopen

Om ervoor te zorgen dat uw airfryer van Philips zo lang mogelijk mee gaat, is het belangrijk dat u hem regelmatig schoonmaakt. Probeer stof en vuil zo veel mogelijk te vermijden met de juiste hoeveelheid luchtfiltratie. Als u zich houdt aan deze schoonmaakroutine, zal uw airfryer er jarenlang als nieuw uitzien. Als u merkt dat de prestaties van de airfryer achteruitgaan, raden we aan om de ovenkas te inspecteren op obstructie. Als er een obstructie is, veeg deze voorzichtig schoon met een droge doek. Verwijder bredere objecten voorzichtig met een plumeau

Plaats een reactie