Airfryer schoonmaken met baking soda

Airfryers zijn een veelgebruikt keukenapparaat en brengen veel voordelen met zich mee. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, maken weinig lawaai en gebruiken slechts weinig olie. Maar bij het gebruik van een airfryer kunnen voedselresten en kookvet achterblijven. Als ze niet op de juiste manier worden gereinigd, kan dit leiden tot schade aan het apparaat. Baking soda (natriumbicarbonaat) is een geweldige manier om een airfryer schoon te maken. Het is effectief, duurzaam en goedkoop.

Waarom zou je je airfryer met baking soda schoonmaken?

De voordelen van het schoonmaken van je airfryer met baking soda zijn talrijk. Ten eerste is baking soda een zeer zachte reiniger die ervoor zorgt dat je airfryer geen schade oploopt. Bovendien vermindert het de kans op schimmelvorming rond de airfryer door het voorkomen van voedselcruften. Baking soda heeft ook ontvettingseigenschappen, wat betekent dat het effectief kookvet verwijdert. Het werkt ook als een krachtige geurverwijderaar, wat van de airfryer een veel schonere en frissere ruimte maakt.

Hoe maak je je airfryer met baking soda schoon?

Het schoonmaken van je airfryer met baking soda is een snel en gemakkelijk proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
 1. Verwijder eerst het voedselresten en vet dat zich in de airfryer heeft verzameld. Gebruik een zachte doek om elk restje van het apparaat te verwijderen.
 2. Maak het binnenoppervlak van de fryer schoon met warm water en een milde afwasmiddel.
 3. Maak vervolgens een mengsel van baking soda en warm water. Dit mengsel zal helpen om het apparaat grondig schoon te maken.
 4. Veeg met deze verdunde baking sodaoplossing de airfryer van binnen en buiten schoon. Gebruik hiervoor een zachte doek. Zorg ervoor dat je niets laat liggen, omdat het bakpoeder kan uitlekken of schade aan de airfryer kan veroorzaken.
 5. Spoel de airfryer uit met warm water en waste het bakpoeder weg.
 6. Laat de airfryer drogen voordat je het opbergt. Droog deze af met een schone doek.

Tips voor het schoonmaken van je airfryer met baking soda

Er zijn enkele dingen die je in gedachten moet houden terwijl je je airfryer met baking soda schoonmaakt.

 • Gebruik geen andere schoonmaakproducten in combinatie met baking soda, omdat dit het apparaat kan beschadigen.
 • Gebruik geen borax, ammonia of bleek in de buurt van de airfryer, omdat dit vlekken kan veroorzaken.
 • Gebruik geen schuurmiddelen of agressieve scrubberen, omdat dit kan leiden tot krassen.
 • Veeg de buitenkant van de fryer af met een warm vochtig doekje. Gebruik geen schoonmaakmiddel voor het afvegen.
 • Verwijder het vet uit de airfryer met behulp van een zachte stoffer.
 • Zorg ervoor dat de airfryer goed is gedroogd voordat je het weer in gebruik neemt.

Conclusie

Het schoonmaken van je airfryer met baking soda is een goede manier om de levensduur ervan te verlengen. Naast dat baking soda effectief is in het reinigen, is het ook goed voor het milieu omdat het natuurlijke elementen bevat. Bovendien kost het weinig, wat het heel betaalbaar maakt. Volg de bovenstaande stappen en tips en je zult zien dat je airfryer zo goed als nieuw zal zijn.

Plaats een reactie