Afzuigkap filter schoonmaken

Er zijn verschillende manieren waarop je je afzuigkapfilter kunt schoonmaken. Afhankelijk van de staat van je filter kun je kiezen uit de meest passende methode. Het is belangrijk om je filter regelmatig schoon te maken om het tegen hardnekkig vet te beschermen.

Waarom je filter periodiek schoonmaken?

Het filter dat in je afzuigkap zit verzamelt vet en stoffen uit de lucht. Om ervoor te zorgen dat de lucht in je keuken gezond en schoon blijft, is het noodzakelijk om je filter periodiek schoon te maken. Als je je filter schoonmaakt, voorkom je dat het hierdoor verstopt raakt, wat betekent dat je filter niet meer optimaal filtert.

Bovendien kan een verstopte filter vuil en stank afscheiden. Veel mensen zijn zich niet bewust van het gevaar van een vergeetachtig afzuigkapfilter. In het ergste geval kan het vuil van een filter een vuur veroorzaken als het wordt aangetroffen met een hittebron zoals een kookplaat of oven.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

De verschillende manieren van afzuigkap filter schoonmaken

Handmatig schoonmaken

Als je filter niet al te vies is, kun je het handmatig schoonmaken. Hiervoor heb je alleen een doek nodig en enige warm zeepwater. Maar je moet kloppen en schrapen om het vet echt los te maken. Zorg er ook voor dat je het filter volledig droogt voordat je het weer aan de afzuigkap bevestigt.

In de vaatwasser schoonmaken

Afhankelijk van het type filter dat je hebt, kan je het filter in de vaatwasser schoonmaken. De meeste staal- en messing filters kunnen in de vaatwasser worden gewassen. Zorg echter wel dat je de markeringen op de filter goed leest zodat je weet welke filters in de vaatwasser kunnen worden gereinigd.

Stoom schoonmaken in een stoomreiniger

Als uw filter nog niet door de vaatwasser kan worden gereinigd, is er ook de mogelijkheid om uw filter met een stoomreiniger schoon te maken. De stoomreiniger is meestal het meest effectief voor het verwijderen van vet en stoffen die de luchtcirculatie verminderen en voor diegenen die geen water willen gebruiken. Let echter wel op dat een te veel aan stoom de filter kan beschadigen, dus pas hiermee op.

Gebruik van chemische middelen

Voor extra hardnekkig vet, kunt je gebruik maken van chemische reinigingsmiddelen. Controleer eerst altijd het materiaal van je filter voordat je schoonmaakmiddelen gebruikt. Chemische producten kunnen het materiaal van het filter beschadigen.

Koop een reinigingsmiddel met een pH-waarde tussen 3,5 en 5. Meng het schoonmaakmiddel met warm water en dompel je filter hierin. Laat het filter in het mengsel 30 minuten weken voordat je het filtreert voordat je het schoonmaakt. Dompel het filter daarna in warm zeepsop, reinig het met een borstel of spons, spoel het af en laat het volledig drogen.

Hoe de levensduur van je afzuigkap filter verhogen

Om je afzuigkap filter zo lang mogelijk te laten werken, is het belangrijk dat je tijd besteedt aan goede onderhoud. Gebruik de afzuigkapfilters ook alleen voor wat je ermee moet doen. Het gebruik van de verkeerde filters kan de levensduur van je filter verkorten. Als je filters aan vervanging toe zijn, kies dan voor goede kwaliteit filters.

Gebruik ook altijd het correcte reinigingsmiddel en let op het materiaal waaruit je filters zijn gemaakt. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Als je de filters nat maakt om ze schoon te maken, laat ze dan goed drogen voor je ze weer gebruikt.

Zorg er ook voor dat je de luchtcirculatie in de keuken maximaalt door de ramen zoveel mogelijk te openen als je kookt en om de afzuigkap regelmatig te gebruiken om kookdampen kwijt te raken.

Conclusie

Het is belangrijk om je afzuigkap filter schoon te maken om de levensduur te verlengen en de lucht in de keuken schoon te houden. Er zijn verschillende manieren waarop je je filter kunt schoonmaken, maar welke methode je ook gebruikt, zorg er altijd voor dat je de correcte filters gebruikt en dat je ze goed droogt als je ze nat maakt. En vergeet niet dat het openen van ramen tijdens het koken een geweldige manier is om de luchtcirculatie te verbeteren.

Plaats een reactie