Afwasmachine schoonmaken

Afwasmachines zijn een hele gemakkelijke manier om je vuile borden en bestek schoon te maken, maar ze kunnen ook een grote oorzaak zijn van ongewenste geuren en bacteriën die zich ophopen in de afvoer. Daarom is het belangrijk om je afwasmachine regelmatig schoon te maken om geuren en bacteriën te voorkomen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je je afwasmachine op een efficiënte en hygiënische manier kunt schoonmaken, en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Hoe de afwasmachine schoon te maken?

Het schoonmaken van de afwasmachine is een relatief eenvoudig proces als je weet wat je moet doen. We raden aan het volgende te doen om je afwasmachine op het beste te laten werken en het schoon te houden:

  • Houd de afvoer schoon: Verwijder alleresten eten uit de afvoer, zodat deze niet kan verstoppen en zich alleen maar kan ophopen.
  • Vaak het filtersysteem reinigen: Verwijder het filtersysteem (meestal een kleine schroef aan de onderkant) en was het om ervoor te zorgen dat alle resten eten en vuil eruit verwijderd worden.
  • Gebruik een afwasmachine schoonmaakmiddel: We raden aan om schoonmaakmiddelen zoals afwasmachine tablets te gebruiken om de afwasmachine intensief te reinigen en bacteriën en geuren te verwijderen.
  • Gebruik af en toe bleek: Bleek kan ook af en toe worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je afwasmachine helder en ontsmet is.
  • Gebruik warm water: Breng water aan de kook en vul daarmee het afwasmachinebakje, om ervoor te zorgen dat het tegen alle bacteriën en geuren op de bak worden gedesinfecteerd.

Hoe de levensduur van de afwasmachine verlengen?

We hebben al enkele tips om ervoor te zorgen dat je afwasmachine hygiënisch blijft, maar we kunnen ook enkele suggesties geven om ervoor te zorgen dat je afwasmachine zo lang mogelijk meegaat. Hier staan enkele nuttige tips:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
  • Gebruik de juiste temperatuur: Gebruik het juiste programma met de juiste temperatuur. Gebruik 65°C voor het normale programma voor een goed resultaat.
  • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen voor afwasmachines: Als je schoonmaakmiddelen voor andere doeleinden gebruikt, zoals schuurmiddelen, kan de afwasmachine hierdoor schade oplopen en zal deze vroegtijdig verslechteren.
  • Gebruik alleen het juiste type detergent: Gebruik het juiste type detergent voor je afwasmachine, afhankelijk van het type afwasmachine dat je hebt.
  • Vervang het filter regelmatig: Het filter moet worden vervangen als het meer dan 6 maanden oud is. Anders zal het vuil en groeideeltjes verzamelen in de afvoer.
  • Regelmatig onderhoud: Onderhoud je afwasmachine regelmatig door het jaarlijks te laten controleren door een professionele technicus.

Houd deze tips in de gaten dan verleng je de levensduur van je afwasmachine. Je nieuwe afwasmachine komt direct schoon uit de doos, maar regelmatig onderhoud is een must om je afwasmachine schoon te houden en de levensduur ervan te verlengen. Doe regelmatig wat kleine onderhoudsprocedures en gebruik de juiste producten en je zult een schone, geurloze en betrouwbare afwasmachine hebben voor jarenlang schoonmaken.

Plaats een reactie