Afvoer schoonmaken met Soda

Afvoer verstoppingen kunnen een echte ramp zijn. Niet alleen kan het veroorzaken dat het water in je huis niet goed wegstroomt, maar het kan ook plaagdieren naar binnen lokken. Afvoer schoonmaken met soda kan een effectieve en milieuvriendelijke manier zijn om de afvoer te reinigen, de verstoppingen te verwijderen en de levensduur te verlengen. Leer hier hoe je dat het beste kunt doen.

Stap 1: Voorbereide

Voordat je begint met Afvoer schoonmaken met soda, moet je je eerst voorbereiden. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden bij elkaar hebt voordat je begint. Zorg dat je een emmer, schoonmaakazijn, een pot natriumcarbonaat (beter bekend als “baksoda”), een spons en een theedoek hebt voordat je begint.

Stap 2: Meng de Soda en Azijn

Kies de emmer die je hebt om de soda en azijn in te mengen. Het beste is om een emmer te gebruiken die groot genoeg is om het gemengde mengsel in te plaatsen. Voeg ¼ kopje baksoda toe aan de emmer, gevolgd door een ½ kopje azijn. Roer met een lepel of stokje om het mengsel grondig te mengen.

Stap 3: Breng het mengsel naar de afvoer

Giet het gemengde mengsel in de afvoer. Plaats het mengsel zo dicht mogelijk bij de opening en plaats wat het meeste mengsel beneden in de afvoer. Laat het mengsel 15-20 minuten intrekken voordat je verder gaat. Dit is de tijd die nodig is voor de chemische reactie die plaatsvindt om het goed te laten werken.

Stap 4: Spuit heet water in de afvoer

Na het verstrijken van de 15-20 minuten is het tijd om heet water in de afvoer te gieten. Vul de emmer met warm water en plaats de emmer zo dat de opening in de buurt van de afvoeropening is. Giet het water met kracht in de afvoer. Gebruik een pijp om het water zo dicht mogelijk bij de opening te gieten en zo krachtig mogelijk te laten stromen. Als het water door de afvoer stroomt, zou de emmer de bruisende geluiden moeten horen terwijl de soda en azijn reageren met het hete water.

Stap 5: Reinig de Binnenkant van de Afvoer

Het is tijd om de binnenkant van de afvoerme te reinigen. Neem de spons en dompel dit in het hete water. Gebruik de spons om de wanden van de afvoer mee te schrobben en verwijder al het vuil. Spoel de spons regelmatig goed af om ervoor te zorgen dat al het vuil en al het behaalde schuim worden verwijderd. Spoel de resterende korsten en vuilige restjes weg met heet water

Stap 6: Spoel de Afvoer Uit

Spoel de afvoer na elke stap met heet water. Gebruik een emmer warm water om de afvoer mee te spoelen. Spoel het mengsel van soda en azijn en het vuil dat je net hebt schoongemaakt. Spoel opnieuw om ervoor te zorgen dat alles schoon is en er geen restjes achterblijven.

Stap 7: Laat de Afvoer Drogen

Na het spoelen is het belangrijk dat je de afvoer goed laat drogen. Neem een droge theedoek en veeg de buitenkant van de afvoer af. Voorkom dat het water naar binnen sijpelt. Laat het water gedurende enkele minuten in de afvoer staan ​​zodat de wanden goed droog zijn.

Stap 8: Controleer het resultaat

Na het afdrogen van de afvoer, is het tijd om het resultaat te controleren. Giet water in de afvoer en kijk of het water goed wegstroomt. Als dit het geval is, heb je het mogelijk goed gedaan. Je kunt ook controleren of de verstopping verdwenen is door wat water naar beneden te laten stromen en te controleren of het naar boven komt. Als dit het geval is, heb je je afvoer met succes schoongemaakt met zuiveringszout.

Conclusie:

Afvoer schoonmaken met baksoda is een effectieve manier om de afvoer te reinigen en verstoppingen te verwijderen. Volg de hierboven beschreven stappen om ervoor te zorgen dat je afvoer er weer zo goed mogelijk uitziet en kan blijven functieneren. Door deze procedure te volgen, kun je een gezond en schoon huis houden en de levensduur van je afvoer verlengen.

Plaats een reactie