AEG wasmachine filter schoonmaken

Het regelmatig schoonmaken van uw AEG wasmachine filter is belangrijk, niet alleen om het filter in goede staat te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat uw wasmachine goed functioneert. Als het filter lange tijd vuil blijft, kan het de prestaties van de wasmachine beïnvloeden, wat uiteindelijk kan leiden tot grote problemen. In dit artikel leer je wat de beste manier is om je AEG wasmachine filter schoon te maken, zodat je het optimaal kunt gebruiken.

Waarom je AEG wasmachine filter schoonmaken?

AEG apparaten zijn toch al bekend om hun kwaliteit en kracht in het verzorgen van je was. Maar om ervoor te zorgen dat deze apparaten zo efficiënt en effectief mogelijk blijven, is het essentieel om je AEG wasmachine regelmatig te onderhouden. Dit betekent het schoonmaken van het filter en eventueel het vervangen van versleten onderdelen. Maar vooral het schoonmaken van het filter is belangrijk om te blijven gebeuren om de levensduur van de wasmachine te verlengen en te voorkomen dat er grond, stof, schimmels en allergenen de wasmachine binnendringen, wat kan zorgen voor verstoppingen en problemen met het draaien van het filter.

Hoe schoon je je filter op de juiste manier?

Het schoonmaken van je AEG wasmachine filter is een eenvoudig proces dat je kunt doen, hoewel je voorzichtig moet zijn om niet per ongeluk het filter te kraken of te verbuigen. Volg deze stappen om je filter grondig en veilig te reinigen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 1. Zet de wasmachine uit en verwijder de stekker uit het stopcontact.
 2. Open de deur van de wasmachine en zoek naar het filter dat zichtbaar moet zijn onder of op de wasmachine
 3. Vind een beker of emmer en zet hem helemaal onder het filter. Verwijder het filter met een kwartslag naar links en laat enkele ogenblikken het water dat eruit loopt in de emmer.
 4. Schud het filter enige tijd onder de kraan en laat het water er doorheen stromen om het filter grondig van eventueel aangekoekt vuil te ontdoen.
 5. Gebruik een mild reinigingsmiddel en meng het met lauw water. Maak het filter met een zacht schoonmaakmiddel en een oude tandenborstel schoon. Spoel de tandenborstel goed om te voorkomen dat de spons de filteropeningen verstopt.
 6. Plaats het filter weer terug in de wasmachine en sluit de deur van de wasmachine
 7. Let op dat het slot goed vergrendeld is voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.

Hoe je de levensduur van je AEG wasmachine filter verlengen?

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige maatregelen die je kunnen helpen de levensduur van je AEG wasmachine filter te verlengen. Hier zijn enkele tips om je filter in topconditie te houden:

 • Schoonmaken na elke twee wasbeurten. Vergeet niet dat het schoonmaken van het filter zeer belangrijk is. Als je dit niet op een regelmatige basis doet, kan het op den duur leiden tot ernstige problemen.
 • Gebruik een hogedrukspuit en een schuurspons. Beide kunnen je helpen bij het verwijderen van hardnekkig vuil en stof uit het filter.
 • Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen. Schurende schoonmaakmiddelen kunnen de kleine gaatjes in het filter verstoppen of zelfs beschadiging veroorzaken.
 • Gebruik alleen het door AEG voorgeschreven schoonmaakmiddel. Om er zeker van te zijn dat je filter schoon en veilig blijft, gebruik je alleen het door AEG voorgeschreven schoonmaakmiddel en ontsmettingsmiddel, afhankelijk van de situatie.
 • Vervang het filter indien nodig. Hoewel het schoonmaken van het filter je een goede manier biedt om de levensduur te verlengen, moet je uiteindelijk het filter wanneer nodig vervangen om lekkage en schade te voorkomen.

Eindconclusie

Het schoonmaken en goed onderhouden van je AEG wasmachine filter is van groot belang om ervoor te zorgen dat je filter schoon en veilig blijft. Volg de bovenstaande stappen om je filter optimaal te gebruiken en lekkage en schade, die kunnen veroorzaken dat je wasmachine niet goed functioneert, te voorkomen. Niet alleen voorkomt u dat het filter kapot gaat, maar heeft het ook veel voordelen voor uw gezondheid, het milieu en het energieverbruik. Als je je filter regelmatig schoonmaakt en onderhoudt, zal je AEG wasmachine zeker langer meegaan en je geld besparen op de lange termijn.

Plaats een reactie