Aangekoekte oven schoonmaken

Het schoonmaken van aangekoekte ovens is niet direct een leuke klus, maar het is wel noodzakelijk om te zorgen dat je oven in topconditie blijft. Je oven zorgt ervoor dat je elke dag heerlijk kookt en bakt, het is dus belangrijk dat deze goed wordt schoongemaakt. Als je het schoonmaakproces van je oven af en toe over het hoofd ziet, kunnen stukken eten aan de binnenzijde van de oven verbranden en kun je geconfronteerd worden met sterk ruikende rook en veel optrekkende vlekken. Daarom is het belangrijk dat je je oven regelmatig schoonmaakt.

Stappenplan om je oven schoon te maken

Hieronder vind je een stappenplan wat je kunt volgen om je oven zo goed mogelijk schoon te maken:

  • Verwijder eerst alle ovenrekken, etensresten, kruimels en andere losse onderdelen uit je oven en maak deze schoon met een vochtige doek.
  • Plaats vervolgens een bakplaat in je oven. Dit maakt het vervolgende stappenproces makkelijker, omdat al het vuil en stof op de bakplaat blijft liggen in plaats van op je vloer.
  • Het volgende wat je gaat doen is je ovenroosters schoonmaken met een staalwol. Hiermee kun je alle aangekoekte etensresten verwijderen. Maak de roosters af met een vochtige doek.
  • Om de resten die aan de zijkanten van je oven zijn kleven te verwijderen heb je speciale ovenreinigingsmiddelen nodig. Deze bevatten doorgaans ammoniak en afhankelijk van het schoonmaakmiddel heb je een spray, een foam of een vloeibaar product in een pot. Volg de instructies op de verpakking om te bepalen hoe en hoeveel je moet gebruiken. Laat vervolgens het schoonmaakmiddel enkele minuten inwerken en maak je oven daarna af met een vochtige doek. Let hierbij wel op dat je je oven niet nat maakt.
  • Je oven is dan misschien schoon, maar de geur die de etensresten achterlaten, is vaak nog aanwezig. Daarom is het aan te raden je oven te desinfecteren met een desinfectiemiddel. Neem een doek met desinfectiemiddel en wrijf zachtjes over je oven om het schoon en fris te houden.
  • Tot slot is het ook verstandig om je oven elk jaar te laten controleren door een professional. Op deze manier weet je zeker dat je oven in topconditie is en kun je het risico verminderen dat de levensduur van je oven wordt verkort.

Tips om je oven zo schoon mogelijk te houden

Houd je oven schoon voordat je gaat koken. Op deze manier voorkom je dat er etensresten in je oven terechtkomen die het schoonmaken moeilijker maken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Gebruik een oven deksel om vlekken op de voorkant van je oven te voorkomen. Als je oven toch geurende vlekken heeft, kun je deze het best verwijderen met een vochtige doek en wat zeep.

Neem het schoonmaken van je ovenF elke maand serieus. Een maandelijkse schoonmaakbeurt voorkomt dat je achterblijft met aangekoekte etensresten en andere etensresten die moeilijk te verwijderen zijn. Probeer daarom je oven regelmatig te controleren.

Conclusie:

Het schoonmaken van een aangekoekte oven vereist tijd en moeite, maar het is wel een noodzaak. Als je je oven regelmatig schoonmaakt, voorkom je dat er zich vlekken en geuren in je oven vormen die moeilijk weg te krijgen zijn. Het is daarom belangrijk dat je je oven regelmatig schoonmaakt. Volg hiervoor ons stappenplan en gebruik onze tips om je oven zo schoon mogelijk te houden.

Plaats een reactie