Aangebrande oven schoonmaken

Aangebrande ovens schoonmaken is een taak die iedereen die kookt regelmatig op zich neemt. Het kan soms een uitdaging zijn, vooral als de oven al lange tijd zonder schoonmaken overheerst. In dit artikel geven we je een paar tips voor het schoonmaken van jouw aangebrande oven, waardoor je de levensduur ervan kunt verlengen.

Benodigdheden voor het schoonmaken van een aangebrande oven

Voordat je begint met het schoonmaken van je aangebrande oven, is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt. Hiervoor heb je het volgende nodig:

 • Ovenreiniger
 • Vuilniszakken
 • Keukenpapier
 • Ovenhandschoenen
 • De juiste veiligheidsuitrusting zoals een veiligheidsbril, handschoenen en mondkapje

Stappenplan voor het schoonmaken van een aangebrande oven

Als je al je benodigdheden bij de hand hebt, kun je beginnen met het schoonmaken van je aangebrande oven. Dit is het stappenplan dat je kunt volgen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 1. Zet alle schakelaars op je oven in de stand ‘uit’.
 2. Maak het ovenvak en de ovenruimte schoon met een stofzuiger. Haal hierbij alle afval dat je tegenkomt weg uit het ovenvak en de ovenruimte. Als je hiermee klaar bent, kun je de ovenreiniger gebruiken om de oven schoon te maken.
 3. Vervolgens kun je de oven aan zetten en zet je de schakelaars op de hittemodus waarmee je kunt werken. Laat vervolgens de oven 15 minuten verwarmen, waarna je het restant van het ovenschoonmaakmiddel en de aanbaklaag weg kunt vegen met keukenpapier.
 4. Als je klaar bent, kun je het ovenvak en de ovenruimte weer stofzuigen en vervolgens de ovenreiniger gebruiken om het restant van de ovenschoonmaakmiddelen weg te vegen.
 5. Laat de oven uitschakelen, bedek het ovenvak met een dampdoek en sluit vervolgens de oven af met ovenhandschoenen voor veiligheid.

Extra tips voor het schoonmaken van een aangebrande oven

Er zijn ook een aantal extra tips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je aangebrande oven:

 • Gebruik geen aromatische middelen zoals citroensap of azijn tijdens het schoonmaken van je oven, aangezien de stoffen hierin reageren met het schoonmaakmiddel en dit uiteindelijk schade kan veroorzaken.
 • Gebruik de juiste handschoenen en uitrusting tijdens het schoonmaken van je aangebrande oven, aangezien dit de kans op verbranding of beschadiging verkleint.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen tijdens het schoonmaken van je oven, aangezien dit schade aan de oven kan veroorzaken.

Conclusie

Tot slot is het belangrijk om de oven regelmatig schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen. Als je het stappenplan volgt dat in dit artikel is beschreven, zal je oven uiteindelijk weer helemaal schoon zijn. Vergeet ook niet de belangrijke tips die we hierboven hebben gegeven, zodat je ervoor kunt zorgen dat je oven zo schoon mogelijk blijft.

Plaats een reactie